cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. P. de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2019 door Jeffrey Schipper

'Nashvilledominee' mag na 'stevig gesprek' en nazivergelijking op VU blijven

De Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam heeft vanmiddag ‘een stevig en duidelijk gesprek’ gehad met theologiedocent ds. P. de Vries, één van de initiatiefnemers van de Nashville verklaring. De hersteld hervormde emeritus-predikant moest op het matje komen nadat hij de genderideologie vergeleek met de nazi-filosofie, schrijft het AD.

Over de veelbesproken Nashville-verklaring zei De Vries eerder: "Eerder dit jaar publiceerden we ook al een wake up call over het thema. Er wordt te weinig onderwijs gegeven over wat de Bijbel zegt over het huwelijk en seksualiteit. We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak."

"Het was een stevig en duidelijk gesprek, maar over de inhoud en uitkomst doen we geen mededelingen," aldus een woordvoerder van de VU. Het is dan ook onduidelijk of er maatregelen zijn genomen. Eerder deze week heeft ds. De Vries spijt betuigd. 


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De VU heeft misschien wel onbekende maatregelen genomen. Ik weet dus niet of ik moet lachen of moet huilen, God weet dat wel, ik laat het over.