cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Homoseksuele jongen koestert geen wrok jegens refo's: "Het zijn geen slechte mensen"

"Na mijn boze tweets van afgelopen week zou je het misschien niet zeggen, maar naast afwijzing en laatdunkendheid heb ik vanuit de refowereld ook ontzettend veel warmte en liefde ontvangen," laat Rik de Jong weten via Twitter. De homoseksuele jongeman groeide op in orthodox-christelijke kring en uitte deze week veel kritiek op de Nashville verklaring.

Rik: "Het zijn geen slechte mensen, en ik geef om die groep. Ze moeten alleen meer zelf denken. Laten we ook niet vergeten dat verklaring is ondertekend door dominees en andere prominenten. Veel kerkgaande refo's zullen het er omdat de dominee het zegt wel mee eens zijn, maar hebben er simpelweg geen grote of diep ontwikkelde gedachten over. Die winst kan nu gepakt worden.

Zelf ben ik überhaupt niet reformatorisch meer, maar ik weet dat er homo's zijn die op theologisch gebied in grote lijnen deze stroming aanhangen maar door harde standpunten over seksualiteit erbuiten komen te staan. En wat zou het mooi zijn als er voor die groep ruimte komt. (...) Verreweg de meeste mensen kunnen anno 2019 prima zonder de kerk, maar zingeving, houvast en groepsgevoel is voor vele anderen gewoon een cruciaal element van het bestaan. Als de kerk isoleert of zelfs verdwijnt krijgen we niet opeens een betere wereld."

Rik vreest dat orthodox-gereformeerden nu nog verder in een isolement terechtkomen. "Maar het kan ook de aanzet zijn voor een brede discussie over dit onderwerp binnen de gezindten zelf. En die is hard nodig."


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Minister president Rutte vindt de verklaring verschrikkelijk. De rillingen liepen over zijn rug.