cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wierd Duk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Nashville verklaring: Telegraaf-journalist verbaast zich over 'veilige kritiek' op christenen

In de Nashville verklaring stond niets nieuws, stelt Wierd Duk, journalist van De Telegraaf. "In de conservatieve achterban van SGP-leider Kees van der Staaij wordt nu eenmaal zo gedacht: 'homoseksualiteit is zonde'."

Duk verbaast zich dan ook over de ontstane ophef. Hij verwijst naar de vele politieke leiders die uitgebreid van zich lieten horen, de regenboogvlag die de Vrije Universiteit liet ophijsen en de vele aangiftes die bij het Openbaar Ministerie (OM) zijn binnengekomen. "Het is, kortom, duidelijk wie er moeten hangen: die vermaledijde christenen."

De columnist vraagt zich af waarom critici zich zelden uitlaten over homo- en vrouwonvriendelijke tensten in moskeeën en waarom aangiftes tegen haatimams uitblijven. "Wie de mannenbroeders van de SGP aanpakt, heeft niets te vrezen, sterker: is verzekerd van applaus."

Wie deze kritiek uit op de orthodoxe islam moet volgens Duk het ergste vrezen, schrijft hij verwijzend naar de dood van Theo van Gogh en de redactie van Charlie Hebdo. "Veilig kritiek spuien is één ding, moed tonen is iets anders."


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Duk slaat de spijker op de kop. De standpunten van de Nashvilleverklaring waren bekend. Helaas zijn ze één op één vanuit het Amerikaans vertaald en gepubliceerd. Maar wat de inhoud betreft, was er niets nieuws. Ik weet zeker dat we van de zogenaamde "SGP-taliban" niets te duchten hebben.