cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad: "Stop Nashville verklaring even terug in de kast"

"Christenen moeten met twee woorden spreken, niet met twee tongen. Er is maar één advies: stop deze verklaring even terug in de kast. Verzamel nu geen handtekeningen." Dit schrijft de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad naar aanleiding van de veelbekritiseerde Nashville verklaring.

De ondertekenaars van de verklaring betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw en dat goede christenen homoseksualiteit altijd zouden moeten afwijzen. "Het onderscheid tussen de homoseksuele gerichtheid en het in de praktijk brengen daarvan is er niet in terug te vinden," merkt de RD-hoofdredactie op. "Er staan diverse begrippen in die voor meerderlei uitleg vatbaar zijn. Homo’s lezen deze tekst zo dat ze ook hun gerichtheid niet mogen accepteren en dat je van je homoseksualiteit kunt genezen."

Tegelijkertijd stelt het RD dat het te ver gaat om de 234 Nederlandse predikanten, politici en andere voormannen die de verklaring ondertekenden weg te zetten als 'homohaters'. Men vindt het beschamend om te zien dat "een christelijk volksdeel geen moeite mag hebben met homorelaties". Maar het RD geeft de voorkeur aan een studiedag om die zorgen te verwoorden. "Het is veel beter om het gesprek aan te gaan, zowel in eigen kring als met de samenleving."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wij zijn jarenlang lid geweest van deze krant. Maar hebben besloten dat deze actie het Christelijk geloof zo heeft beschadigd dat we nu ons lidmaatschap gaan opzeggen. Wat een actie. De mensen om ons heen die belangstelling hadden in het Christelijke geloof zijn gelijk genezen.