cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. P. de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2019 door Jeffrey Schipper

VU bereidt zich voor op maatregelen na nazivergelijking HHK-predikant

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam roept docent en één van de initiatiefnemers van de Nashville-verklaring ds. P. de Vries op het matje omdat hij de genderideologie vergelijkt met de nazi-filosofie, laat het AD weten.

Over de veelbesproken Nashville-verklaring zei De Vries eerder: "Eerder dit jaar publiceerden we ook al een wake up call over het thema. Er wordt te weinig onderwijs gegeven over wat de Bijbel zegt over het huwelijk en seksualiteit. We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak."

De Vries is als theologiedocent actief op de VU. Die uitlatingen waren voor het bestuur van de VU aanleiding om een stevig gesprek met De Vries te willen voeren. Daarnaast zal de Amsterdamse universiteit "passende maatregelen" nemen tegen de voormalige predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente in Boven-Hardinxveld.

Volgens de VU heeft De Vries inmiddels spijt betuigd en afstand genomen van zijn woorden. Dat neemt niet weg dat er volgens de universiteit grenzen zijn overschreden.


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hoe dan ook, de vergelijking die De Vries maakt, is weinig gelukkig, hoewel ik niet twijfel aan de goede bedoelingen van deze 2 maal gepromoveerde predikant en docent. In het vuur van de strijd gebeuren dit soort dingen soms.