cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. F. van Binsbergen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 oktober 2018 door Jeffrey Schipper

Hersteld hervormd Arnemuiden ziet ds. F. van Binsbergen graag komen

De hersteld hervormde gemeente in Arnemuiden heeft een beroep uitgebracht op ds. F. van Binsbergen (Schoonrewoerd). De Zeeuwse gemeente is sinds 2011 vacant. Ds. H. Juffer werd destijds 'eervol' uit het ambt van predikant in die plaats ontheven. In de afgelopen zeven jaar hebben negen HHK-predikanten bedankt voor een beroep uit Arnemuiden.

In IJsselstein hopen de hersteld hervormden op de komst van G. K. Terreehorst. In het Utrechtse stadje kan hij voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Men zoekt een dominee omdat ds. W. Schinkelshoek vorig jaar verhuisde naar de hhk te Ede-Bennekom-Wageningen.

Ds. W. M. Mulder dblijft trouw aan zijn gemeente in Wijk bij Heusden. De HHK-predikant heeft bedankt voor een beroep uit Nederhemert. Deze gemeente is vacant sinds ds. H. Zweistra twee jaar geleden met emeritaat ging. Mulder is de zevende HHK-predikant die bedankt voor een beroep uit Nederhemert sinds Zweistra's vertrek.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen