cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Klaas Dijkhoff
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2018 door ANP | Omroep Brabant

VVD-leider Dijkhoff schrijft zich uit bij Rooms-Katholieke Kerk

VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Klaas Dijkhoff heeft in een open brief hard uitgehaald naar kardinaal Wim Eijk. Die had hem vorige week in een interview "kleinzielig" genoemd en "een hyperindividualist". Voor Dijkhoff reden om zich definitief uit te schrijven uit de Rooms-Katholieke Kerk, meldt het ANP.

Eijk nam in het vraaggesprek aanstoot aan uitspraken die Dijkhoff dit voorjaar deed op een partijcongres. De VVD’er sprak daar met trots over de strijd die zijn partij heeft gevoerd en volgens hem ook gewonnen tegen de morele dominantie van de kerken in Nederland.

Mensen als Dijkhoff zouden er volgens Eijk voor verantwoordelijk zijn dat veel mensen zijn kerk de rug hebben toegekeerd. Maar de VVD-leider kaatst de bal terug: "U en uw kerk, die eens de mijne was, heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in het verjagen van veel goed, liefhebbend en sociaal volk.”

Maandagavond maakte een Bekende Nederlander in de talkshow Pauw bekend dat hij zich eveneens laat uitschrijven bij de Rooms-Katholieke Kerk. Het gaat om theaterproducent en presentator Albert Verlinde. "Mijn vader heeft zich drie of vier jaar geleden uitgeschreven bij de kerk in verband met het homostandpunt. Laat ik het dan in de geest van mijn vader doen. Ik laat me ook uitschrijven," citeert Omroep Brabant.

Lees hier de volledige open brief van Klaas Dijkhoff.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Oh, meneertje Dijkhoff is op zijn teentjes getrapt! Ego'tje is gekrenkt!