cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2018 door Reformatorisch Dagblad | NU.nl

Reformatorisch Dagblad verspreidt flyer tegen poster zoenende mannen

Het Reformatorisch Dagblad heeft maandag een petitieflyer verspreid tegen de Suitsupply-campagne met zoenende mannen. De flyer is afkomstig van de stichting Civitas Christiana en de campagnegroep Gezin in Gevaar. 

De flyer is maandag in een oplage van 40.000 exemplaren met het dagblad mee verstuurd. In de flyer stelt Gezin in Gevaar dat Suitsupply met de "onsmakelijke campagne" kleine kinderen op straat blootstelt aan "zeer seksuele taferelen, namelijk zoenende mannen in erotische pose", citeert NU.nl. Op de voorkant van de flyer staat een poster van het kledingmerk met een groot rood kruis erdoorheen gezet.

Het Reformatorisch Dagblad zegt dat de flyer een commerciële advertentiebijlage was, waarvoor Gezin in Gevaar gewoon heeft betaald. "Zoals bij iedere advertentie hebben we als commerciële afdeling van het RD gekeken of dit een flyer is die op grond van de criteria de wij hanteren voor advertenties geweigerd zou moeten worden. Dat is niet het geval," aldus Cees Hovius, manager commerciële zaken en verantwoordelijk voor het advertentiebeleid van het RD.

Wel is Hovius geschrokken van de felle reacties op de flyer, die hij "grensoverschrijdend en kwetsend" noemt. Hij betreurt de ophef omdat het nooit de bedoeling is van het RD mensen te kwetsen. Tegenover NU.nl voegt RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn toe: "Als redactie hebben wij uiteraard een mening over homoseksualiteit en relaties. Ik kan mij wel verplaatsen in de waarden van deze beweging op het punt van homoseksualiteit."

Een maand geleden werden de posters met zoenende mannen eind vorige week op vijfduizend plaatsen in Nederland opgehangen. Door heel Nederland zijn meer dan dertig abri's met posters van de nieuwe campagne van kledingmerk Suitsupply ingegooid. Vele tientallen billboards en bushokjes met de afbeelding van twee mannen werden beklad of met tape afgeplakt.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Mogen we EENPARIG bidden dat God een golf van SCHAAMTE uitstort over de goddelozen zoals Hij in Zijn Woord de bijbel zegt

Shalom