cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 mei 2016 door Anne Vader

"Duivel promoot zijn boodschap via Jan Smit en Adele"

“Popmuziek vult je hoofd met alles wat niet over God gaat. Is er dan nog plaats voor de werking van de Heilige Geest?” vraagt ex-dj Koos de Jong zich af. Met een nieuwe serie lezingen over popmuziek wil hij de geestelijke strijd achter de soms onschuldig lijkende liedjes ontmaskeren. “Jan Smit is de meest sympathieke Nederlander die er bestaat, maar weten we waarmee hij bezig is?”

Jarenlang werkt Koos als dj in een wereld waarin alles draait om muziek, seks, drank en mooie vrouwen. Na zijn bekering breekt hij van de een op de andere dag met zijn oude leven. Alle muziek gaat de deur uit en hij begint psalmen te zingen als wapen tegen de popmuziek in zijn hoofd. Pas jaren later, als hij gevraagd wordt om op de jeugdvereniging iets te vertellen over popmuziek, gaat hij zich er weer in verdiepen. “Mijn mond viel open,” vertelt Koos, “toen ik uitzocht en vertaalde wat de artiesten eigenlijk zingen. Nooit van mijn leven heb ik beseft dat er zo veel over God en de duivel wordt gezongen.” Inmiddels houdt Koos voor stichting Jij daar! poplezingen door heel Nederland.
cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen