"God is een geweldige financiƫle Voorziener"

"Het is belangrijk om in de kerk over geld te praten. God praat erover, dus christenen moeten ook zien dat het belangrijk is. Gebruik de vaste bronnen van deze aarde om God en je medemens te dienen, zoals God in Genesis 1:28 zegt. Geld is goed, laat het alleen niet je baas worden," zegt apostel Edgar Holder van Levende Steen Ministries te Spijkenisse. Hij geeft tips hoe je met je geld om zou moeten gaan.
"Het is belangrijk dat geld niet je bron is. God is de bron van alle goedheid zoals vreugde, genezing, liefde, voorspoed en geld. Als je geld gaat najagen als doel, stel je je open voor hebzucht en geldzucht. De Bijbel waarschuwt daar tegen. Als de Bijbel ergens tegen waarschuwt is het kennelijk een gevaar, want God kent de mens." Volgens Edgar is God een voorziener en ga je er niet op achteruit als je Hem in het centrum van je leven plaatst. "Jezus zegt het heel mooi. Zoek eerst het Koninkrijk van God eerst en al het andere krijg je er bij. Maak geld eerst ondergeschikt aan God, en vervolgens geeft Hij de financiƫle voorziening. Hij geeft zaad aan de zaaier en brood tot spijze, staat in 2 Korinthe 9:10."
Voorziener
"Als je op geld vertrouwt, loop je ook grote risico's. EĆ©n economische crisis en alles kan instorten. Maar als God je bron is, is geen enkele crisis een bedreiging. God laat in de Bijbel zien dat Hij een geweldige financiĆ«le Voorziener is. Toen Petrus geen geld had om belasting te betalen, zei Jezus: āGa vissen.ā Vervolgens haalde Petrus belastinggeld uit de bek van een vis. Ook zorgde God dat het kruikje met olie en de pot met meel van de weduwe van Sarfath niet opraakte. Het is belangrijk om de Heer met heel je hart te vertrouwen, zoals in Spreuken 3 staat."
Als God de baas is van je financiƫn, zal het gevolg zijn dat je gaat geven, volgens Edgar Holder. "Je gaat erkennen dat ook je kracht en je werk van God afkomstig is, want God is de bron van alles. Het is dan logisch dat je Hem een deel terug geeft. In zowel het Oude als het Nieuwe Testament geven mensen hun tienden, ze geven hun eerste deel terug aan het huis van God. Vervolgens kun je uit dankbaarheid ook nog offers geven. Offers zijn nodig om het evangelie wereldwijd te verkondigen en op allerlei manieren mensen te helpen en goede doelen te steunen."
Grootste gever
"Abraham had het principe al door. Hij gaf een tiende van zijn buit aan de hogepriester Melchizedek. Abraham is onze geloofsvader. Ik geloof dat als je zaait, je gezegend wordt. Niet dat je moet geven om te ontvangen, want elke gift is in eerste instantie uit dankbaarheid wat God voor ons heeft gedaan. God vroeg niet: vind je het goed als Jezus voor jullie gaat sterven? Nee, het hing niet van ons af. God gaf Zijn Zoon, Hij is de grootste Gever van ons allemaal."
"Maar het is niet volgens de principes van Gods Koninkrijk om de hand op de knip te houden en niets weg te geven. Zelfs als je financieel krap zit is het goed om te zaaien in Gods Koninkrijk. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Als je gelooft in een bovennatuurlijke God, ben je niet bang om geld te geven, want je weet dat Hij voor je zorgt. Vergelijk het met een boer die gebrek heeft. Ook hij moet niet alles bewaren, maar zaaien om te oogsten. Wie karig zaait, zal karig oogsten, zegt Paulus in 2 Korinthe 9. Je maakt de zegen los door in geloof te zaaien."
Praatmee