cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet

De christelijke band InSalvation heeft excuses gemaakt voor de pijn die mensen hebben ervaren toen een concert in een kerk met de homoseksuele dominee Alexander Noordijk vorig jaar werd afgeblazen. Zijn de excuses op z’n plaats? Theoloog Wim Dekker sprak hierover in de Cvandaag podcast.

“Waar bieden ze nu excuses voor aan? Ze betreuren het dat ze mensen pijn gedaan hebben. Dit patroon zie je vaker: mensen bieden achteraf excuses aan vanwege de schade die het allemaal teweeg heeft gebracht. Ik geloof oprecht dat InSalvation niemand pijn wil doen. Maar als je niet helder bent over je standpunt en daar in je communicatie niet duidelijk over bent, kan het een volgende keer weer op deze manier misgaan. Als je een standpunt inneemt over homoseksualiteit, moet je accepteren dat dit wél mensen pijn doet in plaats van excuses aanbieden.”

Volgens Dekker had InSalvation er verstandig aan gedaan om zich beter te verdiepen in Alexander Noordijk. “Men was duidelijk niet goed geïnformeerd. Het was bijvoorbeeld algemeen bekend dat dominee Noordijk vanwege zijn geaardheid is bedreigd. InSalvation heeft zich naïef opgesteld. Nu probeert de band achteraf schade te herstellen. Dat is jammer, want dat had niet zo hoeven lopen.”

Beluister het fragment vanaf minuut 4:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
- Ergernis van de week over de Raad van Kerken: "Zijn ze nou helemaal gek geworden?"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad heel jammer dat InSalvation niet wist wie Alexander Noordijk is. En ik ben het met ds. Dekker eens moet je accepteren dat een bijbelse opvatting wél mensen pijn doet in plaats van excuses aanbieden”. Je kunt het wel betreuren dat je iemand pijn doet, maar dat is soms niet te vermijden, denk aan een chirurg die moet opereren. Immers ook het Woord van God is pijnlijk voor het vlees