cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2022 door Redactie

Dit zijn de 5 meest beluisterde Cvandaag podcasts van 2022

Iedere week wordt het laatste nieuws uit christelijk Nederland besproken in de Cvandaag podcast. Vaak bespreken redacteuren van Cvandaag het nieuws en soms schuift er een gast aan om zijn of haar licht op de actualiteit te laten schijnen. Aan het einde van 2022 zetten we de vijf best beluisterde podcastafleveringen van het jaar op een rijtje.

1. Patrick & Jeffrey over werkende moeders, SGP-CU en strenge refodominees

Kiezen te weinig Nederlandse vrouwen voor een fulltime baan? In de Cvandaag podcast wordt een felle discussie hierover nabesproken door redacteur Patrick Simons. Het oog van eindredacteur Jeffrey Schipper viel op een lezing over reformatorische dominees die schuldig maken aan "misleidende prediking". En ook de Europese breuk tussen ChristenUnie en SGP komt ter sprake!

2. Patrick & Jeffrey over een "levensgevaarlijke dwaling" in reformatorische kerken

Dr. G. A. van den Brink deelde in juli 2022 een veel bekeken en wijdverspreide lezing zijn zorgen over "een levensgevaarlijke dwaling" in de reformatorische gezindte. De nasleep van de steen in de kerkelijke vijver wordt besproken in de Cvandaag podcast. Hoe reageren dominees uit de behoudende rechterflank? En waarom is het belangrijk dat christelijke media erover berichten? Redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper gaan in gesprek!

3. Jeffrey & ds. R. van Kooten over termijn ambtsdragers, secularisatie en Hillsong

De gereformeerde gemeente in Houten stelt een maximale termijn voor ambtsdragers in. Is dit nodig om bijvoorbeeld machtsmisbruik te voorkomen? Dominee R. van Kooten is te gast in de Cvandaag Podcast. Hij bespreekt ook het SCP-onderzoek, waaruit blijkt dat Nederland geen gelovig land meer is. Met Cvandaag-eindredacteur Jeffrey Schipper bespreekt hij ook uitspraken van Gert-Jan Segers over Poetin en het ontslag van Hillsong-oprichter Brian Houston.

4. Jeffrey & Kees van Velzen over The Voice of Holland, boze Wilders en corona-angst

Houdt de misbruikzaak rond The Voice of Holland ook christenen in kerkelijk Nederland een spiegel voor? Spreker Kees van Velzen bespreekt deze vraag. En Geert Wilders is boos op ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. Is zijn woede terecht? Van Velzen bespreekt met Cvandaag-einderedacteur Jeffrey Schipper ook of het angstvirus inmiddels net zo besmettelijk is als het coronavirus.

5. Jeffrey & Andries Knevel over abortus, patriarch Kirill en een vrouwelijke voorganger van kleur

Voormalig EO-presentator Andries Knevel windt zich in de nieuwe Cvandaag podcast op over de wijze waarop het abortusdebat wordt gevoerd in Nederland. De evangelische kerk Mozaiek trekt in Amsterdam de eerste vrouwelijke voorganger van kleur aan. Hoe belangrijk is diversiteit in de kerk? En ook de leider van de Russisch-Orthodoxe Kerk, patriarch Kirill van Moskou, komt ter sprake!


Cvandaag podcast
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen