cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Logos-congres 2022
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2022 door Logos Instituut

Jaarlijks congres Bijbel en wetenschap op 22 oktober

Op 22 oktober 2022 D.V. organiseert Fundamentum in samenwerking met Geloofstoerusting en Logos Instituut haar jaarlijkse congres. De focus ligt op een hybride congres met zowel een livestream als bezoekersmogelijkheid.

Ondanks de grote zorgen bij Fundamentum-voorman Jan van Meerten gaat het geplande congres Bijbel & Wetenschap van Fundamentum op D.V. 22 oktober in Hardinxveld-Giessendam door. Eind augustus is er goed overleg geweest tussen Jan en Kees van Helden (Logos Instituut). Jan heeft besloten om de uitvoering en verdere organisatie aan Logos Instituut over te dragen. De gezondheid van Jan laat het niet toe om de benodigde tijd te besteden aan dit congres. Wel hoopt hij die dag bij de opening aanwezig te zijn. We bidden Jan en Carolien Gods nabijheid toe in deze moeilijke periode.

De sprekers voor deze dag zijn:
Dr. Benno Zuiddam – De rol van Schriftgezag in de Vroege Kerk.
Dr. Peter Korevaar – Onze aarde – een speciale planeet voor leven en onderzoek.
Drs. Hans Hoogerduijn – Rekolonisatie en de aardgeschiedenis: hoe de zondvloed en de roerige periode erna geschiedenis schrijven.
Dr. ir. Gert Kema – De rol van schimmels in Gods schepping.
Dr. Peter Borger – Terug naar de oorsprong: over baranomen en soortvorming.
Dr. ir. Gijsbert Korevaar – Scheppingsgeloof en rentmeesterschap: bijbelse waarden en zorg voor de schepping.
Dr. Todd Wood – A creationist biosystematic method: The current status of baraminology.
Dr. Matthew McLain – Mammal-like reptiles: Synapsids and the evolution of mammals, a different view.

We zien uit naar een gezegend samenzijn. U kunt zowel live als online van het congres Bijbel & Wetenschap genieten. Wanneer u kiest voor een bezoek aan het congres dan vragen wij een entree van 10 euro per persoon, welke aan de deur voldaan kan worden. U kunt uiteraard ook kiezen om naast het entreegeld ook een vrijwillige bijdrage te doen. Dit bedrag is inclusief een lunchpakketje in de middag. Het avondprogramma is slechts via de livestream te volgen.

Voor het volledige programma en aanmelden voor deze dag, zie de website van de stichtingen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen