cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Richard Groenenboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Terroristen die Nigeriaanse christenen afslachten: wie zijn die mensen? - Cvandaag podcast

Christenvervolging in Nigeria is al jaren bruut en gewelddadig. Christenen zijn vaak slachtoffer van aanvallen van criminelen, militante Fulani-herders en radicaalislamitische groeperingen zoals Boko Haram en ISWAP. In een speciale aflevering van de Cvandaag podcast vertelt SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom (foto) over terreurgroeperingen die achter de vele aanslagen op christenen zitten.

Over de groepering Boko Haram vertelt Richard: "Dat Boko Haram het alleen gemunt zou hebben op christenen is niet het hele verhaal. Zij richten zich op iedereen die het niet eens is met hun rigide opvattingen over de islam. Niet alleen christenen zijn het slachtoffer, maar ook moslims die volgens haar eigen opvattingen niet islamitisch genoeg zijn. Er worden in Nigeria dus ook moskeeën in brand gestoken en moslims vermoord. 

Dat neemt niet weg dat christenen ook een specifiek doelwit zijn van Boko Haram. Tijdens mijn reizen naar Nigeria heb ik meerdere voormalig Boko Haram-strijders gesproken. Zij vertelden mij dat zij specifiek de opdracht kregen om christenen te doden. Maar de situatie is heel complex. Allerlei motivaties lopen door elkaar heen. Van islamisering tot het uitoefenen van politieke invloed, of simpelweg chaos creëren."

Meer weten over christenvervolging in Nigeria? Beluister hieronder de volledige Cvandaag podcast over Nigeria en neem een kijkje op de site van SDOK:


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify