cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Teun van der Leer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2022 door Jeffrey Schipper

Kan de CGK Zwolle binnenboord blijven? Dr. Teun van der Leer antwoordt in de CIP Podcast

'We zijn diep teleurgesteld over dit besluit. Dit besluit doet geen recht aan de veelkleurigheid binnen het kerkverband en is een miskenning voor alle vrouwen in onze gemeente', liet de kerkenraad van de christelijke gereformeerde kerk (CGK) in Zwolle begin deze week weten naar aanleiding van het besluit van de generale synode om geen vrouwelijke ambtsdragers toe te laten. Baptistenpredikant dr. Teun van der Leer besprak de reactie van de CGK Zwolle in de CIP Podcast.

“Ik begrijp dat de CGK Zwolle zich uit naar aanleiding van een voor hen teleurstellend synodebesluit”, maakt Van der Leer duidelijk. “Tegelijkertijd denk ik: Beste Zwollenaren, jullie bevinden je binnen dit kerkgenootschap en weten hoe het daar werkt. De CGK Zwolle heeft een duidelijk standpunt in genomen, dat ik inhoudelijk goed kan volgen. Maar ze vertegenwoordigen binnen hun kerkverband een minderheidsstandpunt. Is het dan wijs om direct te zeggen: wij blijven bij ons eigen beleid? Ik snap de teleurstelling heel goed, maar als je met elkaar verder wilt is het de vraag of je dirfect zo'n hoge toon moet aanslaan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ja, dat was ook mijn idee. Teun kan het zo mooi zeggen :)