cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2022 door Jeffrey Schipper

Ergernis van de week: ongefundeerde kritiek op Jan van den Bosch

'Gelukkig is God niet zoals ik. God is genadig. Ook Poetin kan vergeving ontvangen als hij daar oprecht om vraagt', schreef Jan van den Bosch in zijn recente column voor CIP.nl waarin hij ook schreef Poetin te haten vanwege zijn wreedheden. Naar aanleiding van reacties op de column deed CIP-redacteur Patrick Simons een duit in het zakje in de rubriek 'ergernis van de week' in de CIP Podcast.

Simons: "In deze column liet Jan van den Bosch zich in het hart kijken. Hij is jaloers op mensen die hij ontmoette in zowel Oeganda als Oekraïne. Mensen die zoveel liefde uitstraalden, zelfs naar een dictator als Amin toe. Van den Bosch zegt daar jaloers op te zijn en geeft in de column aan dat God gelukkig niet zo is als hij omdat God vergevingsgezind is. Een hele eerlijke column die als je eerlijk bent gewoon herkenbaar is voor mensen als jij en ik. 

Maar de 'perfecte' christenen lazen Van den Bosch de les. Hij zou zijn vijanden moeten liefhebben. Nou, als je zegt alleen maar liefde gevoeld te hebben voor mensen in je leven, lieg je keihard. Daar geloof ik helemaal niets van. Jan is juist heel erg eerlijk en dat vind ik prachtig én leerzaam. Bovendien toont hij zelfreflectie in die column. Houd op met de perfecte christen spelen en andere christenen te veroordelen die eerlijk zijn over hun menselijke gevoelens."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 1:25

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op 5'29''

Eerst feestvieren vanwege de opstanding van Christus en daarna feestvieren omdat P$V een troostprijs heeft gewonnen?

Het intellectuele gehalte en de geestelijke rijpheid van sommige CIP-redacteuren (ik noem geen namen) begint bedroevende vormen aan te nemen.

Vrees dat een 12-stappenplan in bevrijdingspastoraat niet zal helpen, een werkstage van vele maanden in en rondom een stadion een Bijlmer-Zuid zal effectiever zijn...