cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Jurjen ten Brinke schrikt van polarisatie: Andries Knevel reageert in CIP Podcast

"Als je nog niet in de slechtheid van de mens geloofde (zoals de Bijbel erover spreekt), dan toch zeker nu wel. Alle respect voor gezagsdragers, wetenschappers en artsen lijkt (bij een forse groep burgers) verdwenen", stelde EO-presentator Jurjen ten Brinke onlangs in een gebedsoproep. In de CIP Podcast gaat voormalig EO-presentator Andries Knevel op zijn uitspraken in.

Ten Brinke schreef ook: "Persoonlijk ben ik van mening dat het grootste probleem van dit moment de ‘rechthebbendheid’ van burgers is." Knevel beaamt dit. "Als burgers denken we tegenwoordig dat we overal recht op hebben. Dit komt deze week ook naar voren tijdens het debat over de regeringsverklaring. En zo zit het leven niet in elkaar. Maar mijn vraag aan Jurjen zou zijn, heb je met mij niet het gevoel dat we het als christenen in deze coronatijd iets anders hebben gedaan dan de rest van de samenleving? Zijn we in de kerken echt zo polariserend geweest? Mijn beeld is dat dit meevalt ten opzichte van de gehele Nederlandse samenleving.

In de begintijd van de coronatijd heb ik meerdere keren een oproep gedaan tot vaccinatie. Ik heb toen ontzettend veel over mij heen gekregen. Daar ben ik mee gestopt omdat inmiddels helder is wat ik vind. Ten tweede roept zo'n oproep veel negatieve reacties op bij mensen. Daar kan ik wel tegen, maar ik wil niet voortdurend negatieve emoties genereren bij anderen." Op deze manier wil Knevel niet bijdragen aan polarisatie in het maatschappelijk debat.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 23:55

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Maar soms hebben burgers ook wel recht op zaken en krijgen ze die niet. Het is niet alleen maar eenzijdig de burger die zaken eist, waar ze geen recht op hebben. Denk maar aan de toeslagenaffaire, de gaswinning in Groningen, maar ook het nijpende huizen tekort.