cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Boris Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 april 2021 door Redactie

Britse premier stelt christenen gerust: pastorale hulp aan LHBT'ers wordt niet strafbaar

De Britse premier Boris Johnson garandeert dat predikanten niet strafrechtelijk zullen worden vervolgd voor pastorale hulp aan personen die worstelen met hun geaardheid, meldt The Christian Post naar aanleiding van Johnsons brief aan de Britse tak van de Evangelische Alliantie (EA), die twee miljoen evangelische christenen vertegenwoordigt.

De EA was bezorgd nadat de Britse premier homogenezingstherapie onlangs als 'weerzinwekkend' bestempelde. Johnson gaf aan alles op alles te zetten om de therapie te verbieden. De EA vroeg zich af wat er met homogenezingstherapie wordt bedoeld en vroeg de regering om verduidelijking. Gevreesd werd dat het verbod op homogenezingstherapie gevolgen zou hebben op de orthodox-christelijke visie op huwelijk en seksualiteit. In die visie wordt het praktiseren van homoseksualiteit als zondig beschouwd.

Homogenezingstherapie wordt omschreven als therapie die gericht is op het veranderen van iemand seksuele oriëntatie of gender identificatie. Johnson stelt de orthoxe christenen in zijn land gerust door te stellen dat geestelijk leiders en kerkleden niet gecriminaliseerd zullen worden op basis van het wetsvoorstel. Het wetsvoorstel zal naar verwachting later dit jaar door het parlement worden behandeld.

Lees ook: Britse premier noemt homogenezingstherapie "walgelijk" en pastoraat "marteling".

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed en wijs dat Johnson terugkomt op zijn eerder gemaakte volkomen overtrokken opmerkingen.