cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Dr. Wim Dekker: "Authentieke evangelist Jaap Dieleman heeft 'eindtijdmagazine' niet nodig"

Toen dr. Wim Dekker de 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman doorbladerde ontdekte hij een authentieke man met passie voor het evangelie. "Maar nu is hij verdwaald en je helpt hem niet door alle pijlen op hem te richten", stelt de theoloog in de CIP Podcast.

"Als je het blad Eyeopener doorbladert begint het allereerst met het feit dat Dieleman vroeger een zware tijd had, alles deed wat God verboden had, vastliep en uiteindelijk Jezus vond. Dat verhaal kwam authentiek bij mij over. Hij is bewogen over de redding van mensen en deelt om die reden het Evangelie. In het begin van dit blad komt dit duidelijk naar voren.

Maar als je doorbladert wordt het steeds gekker. Zeker wanneer corona aan bod komt. Er staat niet regelrecht dat wanneer je je laat vaccineren, je het merkteken van het Beest tot je neemt. Maar het verband tussen het teken van het Beest en het coronavaccin vind ik erg warrig weergegeven. Het gevoel dat bij mij overblijft is dat Dieleman vanuit bewogenheid het Evangelie deelt, maar er is van alles omheen gekomen, waarvan ik denk: dit heb je niet nodig.

Kortom, Dieleman begon goed en doet nog altijd goede dingen. Maar nu is hij verdwaald. Verdwaalde mensen komen hopelijk een keer thuis. Dan helpt het niet om hem vast te pinnen op de dingen die hij in het magazine zegt. Dieleman en zijn achterban zijn er niet mee gediend als we alle pijlen op hem richten."

Beluister het fragment vanaf minuut 6:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Even reactie van Jaap Dieleman beluisteren. Het spijt hem zelf dat hij het verkeerd heeft verwoord. En hoe hij het bedoeld heeft. Hij zit er helemaal niet 'verkokerd' in vast!

https://www.youtube.com/watch?v=egLg9HV7fL8