cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
prof.dr. Edgar Andrews
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 mei 2018 door Redactie

Waren Adam en Eva de eerste mensen?

Waren Adam en Eva de eerste mensen? Dat is de vraag die prof. dr. Edgar Andrews in deze video beantwoordt. Als je evolutionisten mag geloven dan is dat niet zo. De mensheid heeft volgens velen van hen nooit bestaan uit minder dan 10.000 mensen. En is het niet zo dat twee mensen nooit voor zulke genetische variatie kunnen zorgen, zoals we die nu om ons heen zien? 

Prof. Andrews geeft een opvallend antwoord in deze video. "De denkfout die evolutionisten maken is dat ze er vanuit gaan dat Adam en Eva maar slechts vier versies van een gen hadden. Maar dat is alleen het geval als Adam en Eva ouders hadden. Maar als ze zijn geschapen naar Zijn beeld, gemaakt door God, dan hebben we geen idee hoe hun genen eruit hebben gezien." 

Neem de tijd dit te bekijken en klik hier voor meer video's van Geloofstoerusting


Evolutie
- Prof. dr. Gijsbert van den Brink legt uit waarom evolutie je geloof niet onderuit hoeft te halen
- Kunnen christenen evolutie combineren met God?
- Zes redenen waarom de evolutietheorie prima samengaat met het christelijk geloof
- Evolutie: zes redenen waarom het niet samengaat met het christelijk geloof
- Cees en Corien geloven dat de oerknal een scheppingsdaad van God was
Meer over Evolutie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik geloof in een schepping door God in zes dagen van 24 uur, onze tijd, Jelte. Precies zoals het staat in Genesis 1. Elke dag duurde even lang. God kan dat, want Hij is de Schepper van het licht. En Hij houdt van orde! Zijn almacht gaat onze kleinmenselijke begrippen ver te boven. Om dat te geloven hoef je echt niet krampachtig en zielig te zijn, hoor. Het is juist heerlijk om, als kind van zo'n geweldige, kunstzinnige, liefdevolle, genadige en eeuwige Vader, van Zijn schepping te genieten en Hem om Zijn grote wonderen te aanbidden.