cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2022 door Dr. Bart Jan Spruyt

Wat iedere christen zou moeten weten over de nieuwe Transgenderwet

Aan het begin van het nieuwe politieke jaar behandelt de Tweede Kamer de nieuwe Transgenderwet. Formeel is dit een wijziging van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek ‘in verband met het veranderen van de voorwaarden voor wijziging van de vermelding van het geslacht in de geboorteakte’. Eenvoudig gezegd: deze nieuwe wet maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van medische of psychologische deskundigen de registratie van het geslacht te veranderen. Als een man zich vrouw voelt, mag hij zich als vrouw registreren, en andersom.

Deze wet lijkt alleen maar gelijke rechten voor iedereen in het vooruitzicht te stellen, en lijkt dan ook onomstreden – al kan men zich tegelijkertijd afvragen of hier niet een ‘probleem’ wordt opgelost dat voor veruit de meeste Nederlanders alles behalve een urgente kwestie is. Niemand zal willen ontkennen dat genderdysforie (onbehagen met het geboortegeslacht) een serieuze zaak is. Maar de wet bevat ingrijpende voorstellen, en een debat erover komt nauwelijks op gang. Alsof het niet op gang mág komen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bart Jan Spruyt
- Bart Jan Spruyt over Forum voor Democratie: "Liever cultuurchristendom dan links christendom"
- Bart Jan Spruyt over ChristenUnie: "Morele verhevenheid vind ik treurig"
- Bart Jan Spruyt vereenzelvigt zich niet met SGP: "Theocratisch standpunt en vrouwenstandpunt verhinderen dat"
- Bart Jan Spruyt over verkiezingszege Thierry Baudet: "De vrees van Baudet is geheel terecht"
Meer over Bart Jan Spruyt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
C.S. Lewis: Moderne mensen laten zich niet meer schikken naar de natuur zoals God die heeft geschapen, maar willen over de natuur heersen.Zie Romeinen 1:25 "Ze hebben de waarheid over God ingewisseld voor de leugen; ze vereren en aanbidden het geschapene in plaats van de schepper, die moet worden geprezen tot in eeuwigheid."