cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 januari 2023 door Redactie

Johan Schep over de kruisdood van de Heere Jezus: "Wij zullen die wonderlijke ruil nooit begrijpen"

“De grootste misdaad van de mensheid is haar grootste zegen geworden”, stelt evangelist Johan Schep in een nieuwe video van Bijbelcursussen Nederland waarin het lijden en sterven van de Heere Jezus centraal staat. Hij die zonder zonde was, werd omwille van onze zonden aan het kruishout van Golgotha vastgespijkerd. Schep: “Niet alleen de religieuze Joden en Romeinen droegen schuld, maar (wij) allen die hun eigen weg gingen.”

In deze bijdrage van Schep ligt de focus op het lijden en sterven van de Heere Jezus. Met Zijn offer werd er definitief afgerekend met de zonde van de mensheid en is de satan aan banden gelegd. Als Schep het over de Heere Jezus heeft, begint hij te stralen maar is hij ook vol ernst vanwege het offer dat Gods Zoon alles gekost heeft. “Nooit heeft Jezus iets verkeerds gedaan, en toch werd Hij buiten de muren van Jeruzalem door mensen met intense haat gekruisigd. Het was een vreselijke dood.”

Hij droeg een doornenkroon, in Zijn handen waren spijkers geslagen en Hij ging aan het kruis. Toch was dat volgens Schep niet Zijn grootste pijn. “De Heere Jezus maakte Zijn grootste pijn mee toen die drie uur lange duisternis zijn intrede deed en Hij alle zonden van de mensheid, ook die van u en jou, op Zich nam. Deze glorieuze ruil was de ware reden van Zijn komst.”

“In die drie uur was Hij van God verlaten, en riep Hij het ook uit: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?’ God ging weg omdat de zonde op de Heere Jezus kwam en God niet zijn kan op een plek waar zonde is. Zijn lijden kwam ten einde toen Hij uitriep dat het volbracht was. Het voorhangsel, dat ons scheidde van God, scheurde van boven naar beneden en de weg naar Hem was geopend.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van evangelist Johan Schep? Bekijk dan hieronder de video van Bijbelcursussen Nederland terug.

Neem een kijkje op de site van Bijbelcursussen Nederland

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zie:

https://www.openbaring.nu/geestelijk-denken/de-vergelijking-van-de-schat-in-de-akker/de-transactie-tussen-god-en-satan/

en

https://www.openbaring.nu/geestelijk-denken/de-vergelijking-van-de-kostbare-parel/de-ruil-van-jezus-tegen-de-mensheid/