cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roger van Oordt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 januari 2023 door Roger van Oordt

Ophef over Tempelberg-bezoek laat zien dat er een geestelijke strijd gaande is

Wereldnieuws: de VN Veiligheidsraad komt samen op voorspraak van China en - zogenaamd grote vriend van Israël - de Verenigde Arabische Emiraten. De NOS maakte de reden hiervoor al wereldkundig: “rechts-extremist” Ben Gvir, minister van de “extreemrechtse” regering in Israël had provocerend de Al-Aqsamoskee genaderd. Genoeg aanleiding zou je zeggen om het hoogste gezagsorgaan in de wereld te mobiliseren.

Eén Jood die om zeven uur ‘s ochtends dertien minuten op het Tempelplein is, doet al het andere wereldnieuws verstommen en wereldleiders zijn in rep en roer om dit onheil af te wenden. Ja, dan moet er werkelijk wat aan de hand zijn. Eén Jood, die in zijn eigen land op de meest heilige plaats een gebed uitspreekt om God te aanbidden, doet wereldleiders in woede en angst uitbarsten.

Die God van Israël is inderdaad opgestaan om zich over Israël te ontfermen. Voor mijn stille tijd las ik vanochtend Jesaja 45 vanaf vers 18. Daarvóór spreekt vers 15 over een God die zich verborgen houdt, maar dan in vers 19 zegt God: "Ik heb niet in het verborgene gesproken." Het lijkt alsof de God van Israël zich voor Zijn volk verborgen heeft gehouden, maar vanaf vers 18 niet meer. Zichtbaar voor alle volken keert Hij naar Sion terug en Israëls nakomelingen zullen gerechtigheid ontvangen en zich in God verheugen.

Dat is wat er volgens mij aan de hand is. Het is niet voor niets dat Israëls (en Gods!) vijanden zich opmaken voor een strijd als één Jood dertien minuten bidt op het tempelplein. Daar onderwees de Heiland het volk. Daar woonde de Heere God in de tempel. Daar wordt weer gebeden om de verlossing. Er is echt wat aan de hand in de geestelijke wereld. De God van Israël ontfermt zich over zijn volk, en Zijn tegenstanders maken zich op voor de strijd. De boze en zijn trawanten zijn zich ervan bewust dat ze nog maar weinig tijd hebben om de plannen van de God van Israël te dwarsbomen.

“Beschaamd zullen echter staan allen die tegen de God van Israël in woede ontstoken zijn.” (Jesaja 45:24)

Roger van Oordt was tot 2020 directeur van Christenen voor Israël. Vorig jaar is hij benoemd tot honorair consul voor de staat Israël in Nederland.

Lees ook: Omstreden bezoek Israëlische minister aan Tempelberg: "Dit is dé plek van het Joodse volk".

Lees hier meer over het werk van Christenen voor Israël

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Inderdaad is een geestelijke strijd gaande. Het is absurd dat er op de plek waar vroeger de tempel stond, nu een moskee staat vanwege een droom van Mohammed waarin Jeruzalem niet eens genoemd is. De duivel wil op de plaats van God staan.

Hoe vreemd dat de VN wel de claim van moslims honoreert, maar niet die van de Bijbel i.v.m. het OT. Maar daarbij moet ik wel denken aan wat Jezus zei tegen de Samaritaanse vrouw: “de ure komt, dat gij noch op deze berg, noch te Jeruzalem de Vader zult aanbidden" (Joh. 4,21,23). Een tempel is niet meer nodig.