cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israël-Palestina
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2022 door Redactie

ChristenUnie-jongeren: Palestijnen verdienen niet minder, maar meer mensenrechten

'PerspectieF vindt de Israëlische invallen bij hoofdkantoren van zeven gerespecteerde Palestijnse mensenrechtenorganisaties verbijsterend en ongehoord. Zo ook de recente toewijzing van het label terroristische organisatie voor zes van hen. Palestijnen verdienen niet minder, maar meer mensenrechten', laat PerspectieF, de politieke jongerenorganisatie van de ChristenUnie, weten via Twitter.

De inval had vorige week donderdag plaats en de kantoren zijn gesloten. Volgens Israël onderhouden de organisaties banden met een terroristische groep. Bewijs daarvan is niet geleverd. Israël beschuldigt de Palestijnse organisaties ervan samen te werken met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Dat is een linkse militante beweging die in meerdere westerse landen op een lijst van terreurorganisaties staat.

PerspectieF maakt duidelijk dat twee van de zeven mensenrechtenorganisaties (Defense for Children International–Palestine en de Addameer Prisoner Support and Human Rights Association) volgens hen 'een belangrijke rol spelen in het stimuleren van mensenrechten in de Palestijnse gebieden en werken onder andere nauw samen met het Internationaal Strafhof. Voor haar humanitaire inzet ontving Al-Haq (één van de mensenrechtenorganisaties, red.) in 2010 de Geuzenpenning.'

'PerspectieF respecteert en deelt de bijzondere band die mensen, waaronder christenen, met Israël voelen, maar kan niet zwijgend toekijken hoe Israël het werk van Palestijnse mensenrechtenorganisaties onmogelijk maakt en zo het streven naar vrede hindert. De vrede van Jeruzalem waar velen samen met ons voor bidden komt alleen dichterbij wanneer Israël Palestijnse mensenrechtenorganisaties respecteert. Palestijnen verdienen niet minder, maar meer mensenrechten', aldus de jongerenorganisatie van de ChristenUnie.

Nederland en acht andere EU-landen vinden de Israëlische inval bij zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties "niet acceptabel". Naast Nederland spreken België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje en Zweden hun afkeuring uit over de Israëlische actie in een gezamenlijke verklaring. De landen blijven samenwerken met de zes Palestijnse organisaties zolang Israël geen overtuigend bewijs levert.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties