cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Boris Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2021 door Redactie

Britse premier noemt homogenezingstherapie "walgelijk" en pastoraat "marteling"

De Britse premier Boris Johnson noemt homogenezingstherapie 'weerzinwekkend'. Johnson geeft aan alles op alles te zetten om de therapie te verbieden. Leden van het Britse parlement vergelijken methodes uit de therapieën zoals bidden en vasten met achterhaalde therapeutische middelen die inmiddels verboden zijn. Hierbij noemen ze elektrotherapie en 'corrigerende verkrachting', aldus de Christian Post. "Ik vind deze praktijk weerzinwekkend en ik vind het walgelijk", aldus Johnson. "Twijfel er niet aan dat we dit probleem zullen oplossen." In Nederland is recent een vergelijkbare nieuwe wetgeving tegen homogenezingstherapie aangenomen. 

Homogenezingstherapie wordt omschreven als therapie die gericht is op het veranderen van iemand seksuele oriëntatie of gender identificatie. Tijdens een debat over de kwestie in Londen worden pastorale gesprekken over seksualiteit en gebed ook onder de therapie geschaard en omschreven als 'marteling'. Het parlement wil haast zetten achter het doorvoeren van de wetgeving tegen de therapie. "Met elke dag die voorbij gaat, is er een nieuw iemand die slachtoffer wordt van deze neerbuigende behandelingen. We lopen het risico dat meer en meer mensen een eind maken aan hun leven, wanneer zij geen andere uitweg meer zien", aldus premier Johnson.

Een woordvoerder van het Britse Christelijke Instituut, een organisatie die zich inzet voor het verspreiden en verdedigen van Bijbelse normen en waarden, Ciarán Kelly, ziet een toename in de vijandigheid onder politici richting christenen. "Natuurlijk geloven we dat mensen beschermd moeten worden voor kwakzalvers en progressieve predikers", reageert Kelly. "Een voorganger zou niet vervolgd moeten worden voor het helpen van een homoseksuele man of vrouw in zijn gemeente, als het gaat om het naleven van Christus' lessen over seksuele ethiek." Volgens hem moet er ruimte zijn voor het "verkondigen van Gods Woord en voor het ondersteunen van Gods volgelingen in gebed en pastoraat, ongeacht de verleidingen waar zij mee worstelen."

Homogenezing wordt binnenkort strafbaar in Nederland: is dat goed of niet? CIP.nl vroeg het aan de mensen op straat. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel kwalijk dat wereldse kwakzalverij en elektrotherapie op één hoop gegooid worden met pastorale gesprekken op basis van Gods Woord om hen die worstelen met homofiele neigingen te helpen.