cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
capitol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2021 door Redactie

Amerikaanse volksvertegenwoordigers biddend in schuilplaatsen bij aanval op democratie

Woedende demonstranten hebben in Washington het Capitool bestormd. Wat volgde waren bizarre toestanden met beelden en gebeurtenissen die op een coup of zelfs een burgeroorlog leken. Er vielen vier doden en tientallen mensen zijn gearresteerd. Volksvertegenwoordigers verschuilden zich biddend voor de relschoppers en vicepresident Mike Pence keerde zich openlijk tegen president Trump. Uiteindelijk werd Joe Biden 'gewoon' officieel als president gekozen. 

Er werd door sommigen vooraf al voorspeld dat het wel eens mis kon gaan op de dag dat het Amerikaanse congres in het Capitool officieel de verkiezingswinst van Joe Biden vast zou stellen. Niet ver bij het gebouw vandaan organiseerde president Trump bij het Witte Huis namelijk een bijeenkomst voor zijn achterban. De huidige president blijft herhalen dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen en dat het gestolen verkiezingen zijn. Hoewel hij inmiddels al tientallen rechtszaken hierover heeft verloren, gelooft een flink gedeelte van zijn aanhang in deze theorie. Het resulteerde gisteren uiteindelijk in een woedende en haast oncontroleerbare menige die besloot om het Capitool te bestormen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit prima artikel geeft een duidelijke ontmaskering van dictator Trump die willens en wetens blijft liegen door te spreken over verkiezingsfraude en daarmee blijft opruien en olie op het vuur gooit. Volstrekt immoreel gedrag.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify