cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hillsong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 april 2023 door Redactie

Bestuur Hillsong kwam pensioenpakket overeen met Brian en Bobbie Houston van ruim twee ton op jaarbasis

Het bestuur van Hillsong kwam in 2010 overeen met oprichters Brian en Bobbie Houston dat zij gezamenlijk ruim 240.000 euro op jaarbasis zouden krijgen bij hun pensioen. Dat meldt de Christian Post. Dit bedrag is inclusief reis- en voertuigvergoeding en volgens de nieuwswebsite tevens onderhevig aan een 'inflatiecorrectie', waardoor het vandaag de dag op ruim 305 duizend euro uit zou komen.

'Er vond een discussie plaats over de wens van Brian Houston om in 2011 minder internationaal werk te gaan doen en meer aandacht te besteden aan Hillsong Church en de noodzaak om een pensioenpakket vast te stellen', valt er te lezen in de notulen van de vergadering, die werden opgesteld door Megan Ivory en in handen kwamen van de Christian Post.

'Er is overeengekomen om Brian en Bobbie Houston een gecombineerd pensioensalaris van 200.000 Australische dollar per jaar aan te bieden, dat zal worden verdeeld tussen Brian en Bobbie. Op dit moment komt dat neer op ruim 120.000 euro. Ook is er een voertuigvergoeding voor beiden van 50.000 Australische dollar per jaar (30.000 euro) en een reiskostenvergoeding van 100.000 dollar (61.000 euro) om naar internationale kerken af te reizen, inclusief vliegtickets en accommodatie', aldus de notulen.

Passend beloningsniveau
Het bestuur van Hillsong Church stemde er daarnaast mee in om de Houstons een medische verzekering te bieden als ze 'buiten Australië zouden gaan wonen'. De financieel manager van Hillsong kreeg daarnaast de taak om te onderzoeken of de kerk bescherming zou bieden aan de langstlevende van het echtpaar als een van hen zou komen te overlijden. Ook zouden ze dan eventueel gebruik kunnen gaan maken van een pastorie.

'Het bestuur is het eens met de besproken pensioenregelingen. De volgende stap is dat dit wordt besproken op de ledenvergadering van morgen en dat de leden toestemming geven om over te gaan tot het bepalen van een passend beloningsniveau', aldus de notulen.

Het is niet bekend hoe het definitieve pensioenpakket van de 69-jarige oprichter van de Hillsong Church eruit is komen te zien en of het momenteel van kracht is, gezien de aard van het aftreden van Houston in 2022 na beschuldigingen van wangedrag. 

Rijden onder invloed
Hillsong Church reageerde niet op vragen van de Christian Post over het pensioenpakket van de twee. Het medium belooft het nieuwsartikel 'te updaten' zodra dat wel is gebeurd. 

De notulen zijn naar boven gekomen in de gerechtelijke documenten die gebruikt worden in de rechtszaak tegen Brian Houston in verband met rijden onder invloed vorig jaar. Hij werd hiervoor aangeklaagd in de Verenigde Staten.


Hillsong Church
- Openbaar aanklager: Brian Houston verdoezelde misbruikzaak om Hillsong te beschermen
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz beweert seksueel misbruikt te zijn als kind en ontkent misbruik oppas
- Ex-Hillsong pastor Carl Lentz: "Ik sta niet langer in de bediening"
- Wat is er aan de hand bij Hillsong? Een reconstructie
- Forensisch onderzoek naar financiën Hillsong door accountantskantoor: "Geen onwettig gedrag"
Meer over Hillsong Church »

Brian Houston
- 'Klokkenluidersrapport': Hillsong Church brengt megabedrag in rekening bij Compassion
- Brian Houston ziet vader als 'seriepedofiel' en zou met de kennis van nu anders hebben gehandeld
- Hillsong kondigt financiële hervormingen aan; bevriende kerken betaalden 100.000 dollar abonnementskosten
- Hillsong-oprichter Brian Houston biedt excuses aan: "Ik heb jullie ontzettend in de steek gelaten"
- Afgetreden pastor Brian Houston voor het eerst weer op het podium: "Ik heb nog zoveel meer te geven"
Meer over Brian Houston »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Zoveel mensen die dood gaan van de honger, zoveel zendelingen die nauwelijks kunnen rondkomen... en dan dit. Ik krijg het niet uitgelegd en zou niet weten hoe ik dat aan God zou moeten uitleggen. De zwerver in het park is vandaag doodgevroren, zendeling x moest terug naar huis want financieel kreeg hij het niet meer rond, maar ik heb een pensioen wat een gemiddeld mens never nooit heeft en heb daar recht op en geniet daar van?