cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
staaij baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2022 door Redactie

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad over lezing SGP'er bij FVD: 'Hol geklap'

Nadat Hans van de Breevaart, auteur en onderzoeker bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP, besloot bij Forum voor Democratie (FVD) een lezing te geven over ‘Cultuurchristendom als redding’, laaide de discussie niet voor het eerst op: is FVD een bondgenoot van de SGP? De hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad is er duidelijk over: nee.

De lezing was de directe aanleiding voor het hoofdredactioneel commentaar deze week waarin men zich afvroeg welke politieke partij nu het dichtst bij de SGP staat in Den Haag. Is dat PVV of FVD of toch ‘gewoon’ ChristenUnie? Over FVD is de hoofdredactie duidelijk: ‘Het ontregelen van de parlementaire werkzaamheden is het handelsmerk van de partij. Dat biedt nul aanknopingspunten voor de SGP om de krachten met FVD te bundelen. De boodschap dat het kabinet zich moet willen laten gezeggen door Gods Woord is alleen geloofwaardig uit te dragen door een partij die de parlementaire mores respecteert.’

‘Wie als SGP’er afreist naar een JFVD-borrel en aldaar suggereert dat het klimaatbeleid een aan het brein van het WEF ontsproten complot is, kan rekenen op een klaterend applaus, zoals vrijdagavond’, verwees de hoofdredactie van de krant naar de bewuste lezing. ‘Dat geklap is echter hol en leeg. Het bewijst dat de FVD opgetogen is als een spreker van dergelijke snit bereid is in het FVD-complotframe te stappen. Daaruit concluderen dat SGP en FVD elkaars bondgenoten zijn, is dus ronduit dom. Sterker nog, dat is een tragisch misverstand.’

Cvandaag sprak eerder met drie SGP’ers en vroeg hen onder meer of FVD een bondgenoot is van hun partij of dat er afstand genomen moet worden van de partij van Thierry Baudet. Daarbij werd duidelijk dat de meningen behoorlijk uit elkaar liggen. Klik hier om dat artikel te lezen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
Wat bezielt de hoofdredactie met deze kamikaze-actie? Ze stapt hiermee zelf in de val van framing. Zij gaat niet inhoudelijk in op het punt wat Van de Breevaart zegt over het schuldgevoel aanwrijven in o.a. de klimaatdiscussie, komen niet met argumenten waarom zijn stelling niet klopt, maar framed hem als een complotdenker. En te denken dat door de lezing van Van de Breevaart de SGP en FvD bondgenoten zijn (wie beweert dat? Van de Breevaart?) is dom. Zó op de persoon is een teken aan de wand. Ik vrees dat de hoofdredactie het spoor bijster is.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify