cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
anglicaanse kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Redactie

Visie op homoseksualiteit drijft Anglicaanse kerk uit elkaar: Afrikaanse bisschoppen boycotten wereldwijde conferentie

De visie op homoseksualiteit lijkt de Anglicaanse kerk wereldwijd steeds verder uit elkaar te drijven. Hoewel de aartsbisschop van Canterbury er alles aan gedaan heeft om alle bisschoppen naar de zogeheten Lambethconferentie te krijgen, besloten verschillende conservatieve bisschoppen uit Afrika niet te komen. Dit vanwege de visie van andere bisschoppen op homoseksualiteit.

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, reisde de hele wereld over om zich ervan te overtuigen dat iedere bisschop zou komen naar de vijftiende Lambethconferentie. Daarbij worden alle bisschoppen van de wereldwijd 85 miljoen leden tellende kerk bijeengeroepen voor een vergadering. Maar opnieuw kwamen een aantal bisschoppen uit Afrika niet opdagen. Dat was in 2008 ook al het geval. Destijds besloten de Afrikaanse bisschoppen om de conferentie te boycotten omdat er in de Verenigde Staten een homoseksuele bisschop was benoemd.

Ook nu is dat weer de reden dat bisschoppen uit landen als Oeganda, Nigeria en Rwanda besloten hebben om niet te komen. Ze stellen weg te blijven omdat er bisschoppen aanwezig zijn uit Westerse landen die voorstander zijn van homoseksuele relaties. Volgens de Afrikaanse bisschoppen komt daarmee het gezag van de Schrift in het geding.

De Lambethconferentie vindt om de tien jaar plaats en zal dit jaar gehouden worden van dinsdag 26 juli tot en met 6 augustus.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een onnodige verdeeldheid inzake homofilie/homoseksualiteit. Wie gewoon even nuchter nadenkt, kan toch weten dat homofilie/homoseksualiteit niet is zoals God heeft bedoeld. Zelfs hebben wij, strikt genomen, voor dat inzicht de Bijbel niet eens nodig. Kijk naar de complementariteit van de mnl. en vrl. geslachtsorganen.

De Bijbel geeft wel aan dat men verlost kan worden van wat niet bij de mens hoort.