cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juli 2022 door Redactie

Kees van Velzen over het geven van tienden: "God heeft de blijmoedige gever lief"

Welvaartsevangelist Creflo Dollar is tot een inzicht gekomen dat het geven van tienden geen letterlijke opdracht van God is. "Het geven van tienden is geen voorwaarde voor het zijn van een christen", zo stelde hij onlangs. Hij heeft afstand genomen van al zijn eerdere preken over het geven van tienden. Opiniemaker en spreker Kees van Velzen besprak dit nieuwsbericht in de Cvandaag podcast.

Van Velzen: "In het Oude Testament wordt de norm van het weggeven van tien procent van je inkomsten of bezittingen gehanteerd. Daar heb ik geen moeite mee. Dat wil zeggen dat je als groepje van tien tot twintig mensen met een modaal inkomen een zendeling zouden kunnen ondersteunen. Als ik met mijn geld een gezin of zendingsorganisatie mag steunen, word ik daar blij van! Voor mij geldt: God heeft de blijmoedige gever lief. En dat betekent voor mij dat wanneer ik geld weggeef, ik dat doe met een blij hart. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
De Heere God heeft de BLIJMOEDIGE gever lief.

HIJ ziet het hart aan.In Lukas 21 : 1 -4 kunnen we hierover lezen:

Hij keek op en zag hoe de rijken hun gaven in de collectekist gooiden. Er kwam ook een arme weduwe. Zij deed er twee koperen muntjes in. "Kijk", zei Hij, "die arme weduwe heeft MEER gegeven dan al de anderen bij elkaar. Want de rijken hebben vanuit hun rijkdom gegeven, maar deze vrouw heeft alles gegeven wat zij had.Als je VANUIT je hart geeft, dan geef je wat er nodig is op het juiste moment.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify