cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Jaap van Peperstraten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Redactie

Priester geeft tips aan kerkgangers die zich geen raad weten met journalisten

"Ik hoor van meerdere mensen dat ze geen raad weten met journalisten", merkt priester Jan-Jaap van Peperstraten. Via Twitter geeft hij advies aan kerkgangers die in deze coronatijd op zondag regelmatig worden geconfronteerd met journalisten en cameramensen.

Van Peperstraten: "Negentig procent van alle journalisten zijn geïnteresseerd in een mooi verhaal. Daarnaast zijn er ook nog mensen die werken voor PowNed, daar is niet veel aan te doen. Als u naar de kerk gaat en u wordt benaderd door een journalist met wie u niet wilt spreken zegt u met een vriendelijk gezicht 'nee, dank u' en u loopt verder. Blijf vooral niet stilstaan, laat de cameraman maar lopen, die is er vanzelf wel eens klaar mee."

De priester geeft ook een handreiking aan kerkenraden. "Journalisten mogen vragen stellen en opnames maken op de openbare weg. Hier is niks aan te doen. Jammer de bammer. Ziet u aankomen dat mensen u komen vervelen op het kerkplein, belt u een dag van te voren een beveiligingsbedrijf. Die sturen voor een schappelijk bedrag twee of drie potige jongens. Valt iemand kerkgangers lastig op het kerkplein, staat er iemand met een camera hinderlijk voor de deur? De vriendelijke jongens van BV Beveiliging helpen deze sujetten de openbare weg weer op."

"Minder vrijwillige verplaatsing van dergelijke mensen besteedt u uit aan professionals, ga niet zelf duwen of trekken. Karatetrappen en pogingen mensen aan te rijden met royale BMW's zijn niet in de geest van onze religie en daarnaast ook weinig constructief. Met andere woorden: laat uw vriendelijkheid bekend zijn onder alle mensen", aldus Van Peperstraten.

Lees ook: Journalisten in Urk en Krimpen aan den IJssel aangevallen door kerkgangers en Hoe Nederlanders reageren op geweldsincidenten rondom kerkdiensten.


Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L