cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2021 door Redactie

Franklin Graham: "Afzetten van Trump zou grote fout zijn"

President Donald Trump wordt van meerdere kanten beschuldigd voor het veroorzaken van de bestorming van het Amerikaanse Capitool in Washington vorige week. De Democraten doen een tweede poging de president af te zetten naar aanleiding van de chaos in het politieke centrum van Amerika afgelopen week. Invloedrijke evangelical ds. Franklin Graham spreekt zich op CBN News uit over de bestorming en de beschuldigingen. "Het afzetten van Trump gooit olie op het vuur en zal rechtse Trump-supporters nog woester maken. Ik denk dat dat een grote fout is", aldus Graham.

Volgens Graham zijn de demonstranten zelf de schuldigen van het geweld en de onrust, niet Trump. De invloedrijke evangelical geeft aan dat het een verspilling van tijd is in te gaan op de beschuldigingen en dit alleen maar bijdraagt aan verdere politieke verdeeldheid. 

"Aan de ene kant wordt er gesproken over eenheid en verzoening van het land en aan de andere kant wordt de president voor een tweede keer beschuldigd voor het veroorzaken van de bestorming", reageert de zoon van evangelist Billy Graham.

Op basis van de beschuldigingen dreigt Trump in de laatste week van zijn presidentschap nog worden afgezet. Op 20 januari zal Joe Biden geïnaugureerd worden en het Witte Huis betreden. Een gebeurtenis waar Trump volgens een van zijn laatste tweets niet bij zal zijn.

Onder de demonstranten bevonden zich ook christenen. Zwaaiend met vlaggen met Bijbelteksten en de naam van Jezus waren zij zichtbaar tussen de gewelddadige demonstranten. Graham verdedigt het recht van de christenen om te protesteren, maar keurt de daden van de gelovige en ongelovige demonstranten af.

"Het zijn misdadigers. Ze hadden dat niet moeten doen en hebben de wet overtreden", aldus Graham over de demonstranten. "Ik hoop dat er achterhaald wordt wie het Capitool binnen zijn gedrongen en dat zij allen vervolgd zullen worden. Ze horen thuis in de gevangenis, want wat er gebeurd is, is fout."

Bekijk in de onderstaande video van CBN News het hele gesprek met Franklin Graham.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify