cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Henk Jan van Schothorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Terugluisteren: voorman christelijke pro-Republikeinse organisatie in debat over Trump

Henk Jan van Schothorst is bestuurder van Transatlantic Christian Council, een christelijke, pro-Republikeinse organisatie. Hij legt in het Radio 1-programma Dit is de Dag uit waarom christenen zoals hij Trump steunen: "Je moet onderscheid maken tussen persoon en beleid." In het debat zegt theoloog Mirjam Sterk dat zij niet snapt waarom christenen niet meer een tegengeluid over het gedrag van Trump hebben laten horen.

In gesprek met het Reformatorisch Dagblad keurt Van Schothorst Trumps gedrag omtrent de bestorming van het Capitool af. "Dat Trump woensdag de menigte opriep om naar het Capitool te lopen, vind ik niet handig. Het was geen sterk optreden. Hij moet geen mensen ophitsen." Hij onderstreept het belang van het beleid van de Republikeinen, dat pro-life is. "Met een Democraat aan de macht staat er voor christenen veel op het spel, zoals de vrijheid om naar eigen inzicht je kinderen op te voeden."

Klik hier om het volledige Radio 1-debat over Trump terug te luisteren.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Ook hier mij vaker benoemde kritiek: men roept hard als het gaat om abortus, stelt zich van Godswege geroepen om alle leven te beschermen. Die mensen zijn vervolgens oorverdovend stil als het gaat om het Amerikaanse wapenbeleid, waarbij ieder een wapen mag bezitten en bij zich hebben, hetgeen jaarlijks velen (spelende kleuters bijvoorbeeld) het leven kost. Als het gaat om de scheve verhouding rijk / arm is de stilte ook oorverdovend. Alles optellend begrijp ik die sympathie voor die Republikeinen echt niet...