cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mike Pence
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2020 door Redactie

Vice-president Pence in lastig parket na verkiezingsnederlaag Trump

Vicepresident van de Verenigde Staten Mike Pence zou naar verluidt willen bekrachtigen dat Donald Trump de verkiezingen heeft verloren en dezelfde dag nog de benen willen nemen naar het buitenland. Dat meldde de nieuwssite Politico donderdag, schrijft Business Insider.

De meerderheid van de kiesmannen in de Verenigde Staten heeft zich achter Joe Biden geschaard. 306 van de in totaal 538 kiesmannen schaarden zich achter Biden. Trump en zijn Republikeinse Partij hebben de uitslag nog altijd niet erkend en zeggen zonder bewijs dat er gefraudeerd is. De meer dan 50 rechtszaken die zij tot dusver aanspanden, veranderden echter niets aan de uitslag.

Nu de kiesmannen hun stemmen hebben uitgebracht, kan vrijwel niets Bidens presidentschap nog tegenhouden. Enkele Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden, het Lagerhuis van het Congres, willen op 6 januari nog een laatste poging doen om de uitslag te veranderen in Trumps voordeel, meldt The New York Times. Volgens rechtsgeleerden en ook enkele Republikeinse partijgenoten is dat echter een kansloos scenario. Om de uitslag te verwerpen is een meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden nodig. In die laatste kamer hebben de Democraten de meerderheid.

Als vicepresident heeft Pence de taak om de stemming in het Congres voor te zitten waarin de verkiezingsresultaten worden goedgekeurd. Dat brengt hem in een lastig parket. De vicepresident overweegt op 6 januari te vertrekken, de dag van de Congreszitting, voor een reis naar het buitenland, zeggen drie Amerikaanse functionarissen tegen Policito. 


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wie gelooft dat Mike Pence zou willen bekrachtigen dat Donald Trump de verkiezingen heeft verloren en dezelfde dag nog (op 6 januari) de benen zou willen nemen naar het buitenland, raad ik aan Mike Spence zelf te horen spreken op de conferentie "Turning Point USA" (dag 4) op 22 december 2020 tot een groep conservatieve studenten, om tot andere gedachten te komen. Dan hoeft men niet voort te gaan op "naar verluidt" en naar wat de nieuwssite Politico Business Insider over hem schrijft.