cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Beth Moore
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 december 2020 door Patrick Goede

Beth Moore: "Stop met Trumpisme, dit is niet van God"

De Amerikaanse evangelist en auteur Beth Moore vindt dat Amerikaanse christenen moeten stoppen met hun 'Trumpisme', het 'aanbidden' van de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Haar tweet werd 'trending' op Twitter en trok de aandacht van vriend en vijand. Moore, oprichter van Living Proof Ministries: "Ik geloof niet dat dit de tijd is voor vernietigende woorden. Ik ben 63,5 jaar oud en ik heb nog nooit iets gezien dat ik bedreigender vond voor de heiligen van God dan trumpisme. Dit soort christelijk nationalisme komt niet van God. Ga erbij vandaan."

Misschien hielp het mee dat de bekende zangeres P!nk ook Beth Moore heet want iedereen vroeg zich volgens Relevant Magazine gisteren op Twitter af wie deze Beth Moore nu precies was en waarom ze zo'n ander christelijk geluid liet horen.

Stop the steal
De tweet van Moore was naar alle waarschijnlijkheid een reactie op de "Stop the steal"-rally van president Trump die beschuldigingen blijft uiten over 'gestolen verkiezingen', het Amerikaanse Hooggerechtshof inbegrepen. De president doet dit tot nu toe zonder enig bewijs. Beth Moore maakt zich daarom zorgen over het beeld van christenen dat hierdoor ontstaat. Veel christenen in Amerika staan namelijk volledig achter Trump en zijn beschuldigingen.

Moore ging op Twitter door met haar boodschap en waarschuwde christelijke leiders om niet van Trumpisme over te gaan op Bidenisme: "We aanbidden niemand van vlees en bloed. We leggen ons vertrouwen niet in de handen van de sterfelijken. Wij zijn de kerk van de Levende God. We hebben een Koning. Zijn naam is Jezus."


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Van harte eens met Beth Moore dat zij zich zorgen maakt over het beeld van christenen dat ontstaat als deze achter Trump met zijn onterechte en onbewezen beschuldigingen over verkiezingsfraude blijven staan.