cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pro-trump demonstrant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2020 door Redactie

Pro-Trump demonstranten steken BLM-spandoek bij kerk in de brand

Tijdens pro-Trump protesten zijn vernielingen aangebracht in een zwarte kerk in New York. Demonstranten staken een spandoek met 'Black Lives Matter' erop in brand. De voorgangers van Asbury United Methodist Church en Metropolitan A.M.E. Church reageren geschokt op het vandalisme. "Het deed mij denken aan het verbranden van een kruis", vertelt voorganger Ianther M. Mills van Asbury aan de Christian Post.

De protesten voor Trump bleven verder niet zonder geweld. Er waren tegendemonstranten aanwezig waardoor de sfeer al snel gespannen werd. De politie moest ingrijpen in verschillende situaties. Er was een steekpartij waarbij vier mensen gewond raakten. Daarnaast werden 33 mensen gearresteerd doordat ze in aanvaring kwamen met tegendemonstranten. De politie geeft aan dat het de meeste arrestaties zijn sinds de Black Lives Matter protesten rondom de dood van George Floyd op 13 augustus.

De gebeurtenis maakte veel indruk op de voorganger van de zwarte kerk. "Het deed me vooral pijn om onze naam in vlammen op te zien gaan", aldus Mills.

Ook voorganger William H. Lamar IV van Metropolitan is geschokt door de vernielingen. Hij geeft aan sprakeloos te zijn. "Deze vijandigheid is meer dan vijandigheid richting een spandoek of beweging, ze zetten vijandigheid voort van de afgelopen generaties. Ze willen levens en hoop vernietigen", aldus Lamar. "We zullen niet stil blijven, we zullen niet geïntimideerd raken, we zullen niet bang zijn."


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wacht maar: "we ain't seen nothing yet". Menig Trump-adept deinst niet terug voor gewelddadigheid. Ik hou mijn hart in elk geval vast. En voor toekomstig president Biden en z'n running mate dit advies: draag een kevlarvest en blijf weg uit Dallas (22 november 1963). Er lopen veel Lee Harvey Oswalds rond...