cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tony Evans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2020 door Nienke Alblas

Voorganger Evans wijst christenen op giftig effect politieke verdeeldheid: "Accepteer elkaar zoals Christus"

De bekende voorganger Tony Evans is diep teleurgesteld in Amerikaanse christenen in de aanloop naar de verkiezingen. "Christenen hebben toegestaan dat de regering verdeeldheid veroorzaakt binnen de kerk", aldus de voorganger van Oak Cliff Bible Fellowship in Dallas. ""We hebben de regering God gemaakt of groter gemaakt dan God, omdat ze iets kan doen wat God niet zou doen." De Christian Post doet verslag van de weeklacht van Evans.

De voorganger preekt over Romeinen 15 vers 7. "We moeten elkaar accepteren zoals Christus ons heeft geaccepteerd door de glorie van God." Naar aanleiding van de verkiezingen sprak Evans zijn gemeente toe op zondag. Hij riep hen op hun politieke voorkeur niet de oorzaak te laten zijn van het afwijzen van anderen en hun idealen. "Het is schaamtevol de giftige posts op social media van christenen richting elkaar te lezen. We zijn meer heidens dan niet-christenen in deze wereld wat betreft de manier waarop we tegen en over elkaar praten. Beide kanten kunnen gelijk hebben en beide kanten ongelijk. Ondermijn elkaar niet, dat is een schande voor God."

De oproep van Evans tot eenheid komt niet als een verrassing. Begin september startte de voorganger een prekenserie over 'Koninklijk Stemmen'. "Gods politieke voorkeur gaat uit naar een onafhankelijk Koninkrijk", predikte Evans eerder. "God staat niet aan onze kant, omdat we zeggen christenen te zijn. We moeten als christenen onafhankelijk keuzes maken voor Zijn Koninkrijk." Ook in deze preek waarschuwde de voorganger voor het mogelijk 'giftige effect' van verkiezingen. Hij riep gemeenteleden op om zich te richten op het Koninkrijk van God en niet op de aardse politiek.

Vandaag, 3 november, zijn de Amerikaanse verkiezingen. De kerk van Evans bevindt zich in de staat Texas. Een staat die met 24 kiesmannen en een relatief conservatieve politieke voorkeur een groot verschil uit kan maken in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen