cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
joe biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Nienke Alblas

Waarom deze christenen binnenkort op Joe Biden gaan stemmen

Een groep bekende pro-life evangelicals uit Amerika slaat de handen ineen en brengt een verklaring uit waarin ze uitleggen waarom ze op Joe Biden stemmen in november. Zij stellen dat er meer voor christenen belangrijke onderwerpen zijn dan alleen abortus. "Armoede, een tekort aan zorg, racisme en klimaatverandering zijn allemaal doodsoorzaken van mensen die gemaakt zijn naar het evenbeeld van God. Het zijn allemaal pro-life zaken", citeert de Christian Post.

Evangelicals zoals Richard Foster (auteur), Jerushah Duford (kleindochter Billy Graham), Brenda Salter McNeil, John Perkins, journalisten van de Christian Post en meerdere andere invloedrijke christelijke figuren in Amerika onderschrijven de verklaring van de pro-life Evangelicals voor Biden. Zij willen duidelijk maken dat zij pro-life zijn in de brede zin van het woord: voor al het leven.

"Armoede en ziekte is de doodsoorzaak van miljoenen mensen", stellen de initiatiefnemers. "In verschillende budgetaire voorstellen heeft Donald Trump het effectieve hulpprogramma voor armen proberen te schrappen. Armoede is een pro-life zaak."

"Het tekort aan zorg doodt mensen. Onderzoek laat zijn dat mensen zonder zorgverzekering minder snel naar de dokter gaan, vaker een slechte gezondheid hebben en jonger sterven dan mensen met een zorgverzekering", gaat het artikel verder. In Amerika is het niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Barack Obama ondertekende tijdens zijn presidentschap de 'Affordable Care Act' (Wet Betaalbare Zorg). Deze wet zorgde ervoor dat twintig miljoen Amerikanen toegang kregen tot betere en beter betaalbare zorg. Ook gezondheidszorg is volgens de evangelicals een pro-life zaak.

"Racisme doodt. We weten dat racisme Afrikaanse Amerikanen in slavernij heeft gedood en later hetzelfde gebeurde door lynchings. Het aantal doden door corona onder Afrikaanse Amerikanen is 3,6 keer zo groot als dat van blanke Amerikanen. Helaas weigert Donald Trump om racistische groepen af te keuren en onderneemt hij geen actie om het land te herenigen. Racisme is een pro-life zaak en het is dit jaar een ongebruikelijk bijzonder belangrijk deel van het verkiezingsprogramma."

"Klimaatverandering doodt onopgemerkt duizenden mensen en zal spoedig tientallen miljoenen mensenlevens nemen als we niets veranderen", aldus de evangelicals. "Donald Trump negeert de bijna unanieme wetenschappelijke consensus over de klimaatverandering en heeft meerdere veranderingen in het klimaatbeleid doorgevoerd die de zaak verslechteren. Klimaatverandering is een pro-life zaak."

De evangelicals maken duidelijk dat zij treuren om abortus en zich inzetten voor het verminderen van het aantal abortussen in Amerika. Zij leggen het verband tussen het tekort aan zorg en financiële steun van minderbedeelden in Amerika, waardoor zij zich vaak genoodzaakt voelen tot abortussen.

"Om deze redenen geloven wij dat Biden's standpunten meer in overeenstemming zijn met de Bijbelse ethiek dan die van Donald Trump. Om deze reden, terwijl we ons blijven inzetten voor verandering in wetgeving rondom abortus, dringen we bij evangelicals erop aan om op Joe Biden te stemmen bij de presidentsverkiezingen", zo sluit men de verklaring af.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Verkwikkend. Abortus zal nooit meer echt verdwijnen. Waarmee we met alle mogelijke middelen moeten ijveren is het doen dalen van de cijfers: voorlichting, (gratis) verstrekken anticonceptiemiddelen, enz. Omlaag die cijfers!