cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Nienke Alblas

Meerderheid evangelicals is van plan op Trump te stemmen

Volgens een recente peiling zal de meerderheid van Amerikaanse evangelicals op Donald Trump stemmen bij de presidentsverkiezingen in november. Ongeveer 61 procent van de door LifeWay gepeilde evangelicals is van plan om op Trump te stemmen, tegenover 29 procent voor Biden. Christian Today meldt de uitslag van de recente peiling aan de hand van het christelijke onderzoekscentrum LifeWay Research.

De steun voor Trump onder evangelicals staat in groot contrast met de voorkeuren van Amerikanen die het christelijk geloof niet aanhangen. Deze kiezers gaan voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Hier is de verdeling omgekeerd. Meer dan 56 procent van niet-evangelicals zal op Biden stemmen; één derde van de ongelovige kiezers stemt op Trump.

Ondanks dat Trump de stemmen van de meerderheid van de evangelicals voor zich heeft gewonnen volgens de peiling van LifeWay, is niets zeker. Tot op het moment van stemmen kunnen mensen nog van gedachten veranderen. Al zijn er minder mensen die hun stem in twijfel trekken bij de aanstaande verkiezingen in vergelijking met de presidentsverkiezingen in 2016. Slechts 8 procent van de evangelicals geeft aan dat ze nog niet hebben besloten op wie zij zullen stemmen op 3 november.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Die 61 procent van de evangelische stemmers is aanmerkelijk lager dan in 2016. Toen lag dat percentage rond de 90 procent en dat gaf net de doorslag in het voordeel van Trump. Het feit dat dit percentage nu zo gedaald is zou er op kunnen duiden, dat Trump het niet gaat redden. Ik zal daar geen traan om laten.