cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 augustus 2020 door Nienke Alblas

Strijd om christelijke kiezers in Verenigde Staten: "Biden is tegen God"

De christelijke kiezers kunnen wel eens de beslissing gaan vormen bij de komende Amerikaanse verkiezingen. Zowel huidig president Donald Trump als uitdager Joe Biden doen er alles aan om ze aan hun kant te krijgen. Trump zei onlangs zelfs dat de verkiezing van Joe Biden als president God 'pijn zal doen', zo meldt Christian Today. 

De huidige president liet aan duidelijkheid niets te wensen over, toen hij tijdens een reis door Ohio over zijn uitdager sprak. Hij twijfelde hardop aan diens geloof. “Biden is tegen God en tegen wapens”, stelde hij onomwonden. “Hij volgt de radicaal linkse agenda. We moeten van hem onze wapens weg doen en we moeten ons het Second Amendment (recht om wapens te bezitten red.) vernietigen. Geen religie meer, doe de Bijbel pijn, doe God pijn.”

Ook vicepresident Mike Pence begon hier al meerdere keren over op campagnebijeenkomsten. Zo stelde hij onder andere dat het geloof van de natie op het spel staat tijdens de verkiezingen. Hij waarschuwde dat Biden en de Democraten overgenomen zijn door radicaal-links. “De vraag is niet of ons land straks Republikeins of Democratisch is, niet of het blauw of rood is, maar of Amerika nog steeds Amerika is”, vertelde hij tegenover CBN News. Pence stelt dat Biden Planned Parenthood meer zal gaan financieren, een organisatie die zich inzet voor abortus. “Bovendien gaat hij activistische rechters benoemen die letterlijk de vooruitgang die we op het gebied van religieuze vrijheid hebben geboekt, gaan vertrappen.”

Andrew Bates, woordvoerder van Joe Biden, stelt juist dat het geloof heel belangrijk is voor de presidentskandidaat. "Het vormt de basis voor wie hij is. Hij leeft een waardig leven met het geloof als bron van kracht en troost in moeilijk tijden." Daarmee doelt de woordvoerder onder meer over de vreselijke wijze waarop Biden zijn eerste vrouw en dochter verloor bij een auto-ongeluk. In het verleden vertelde hij al meerdere malen dat hij veel kracht en troost putte uit het geloof. Biden is een actieve rooms-katholieke kerkganger.

De christelijke kiezers zouden zomaar eens de beslissing kunnen brengen tijdens de aankomende presidentsverkiezingen. Ook vier jaar geleden speelden ze een grote rol tijdens de overwinning van Trump op Hillary Clinton. Zowel Trump als Biden doen er alles aan om de evangelicals aan hun kant te krijgen. Huidig vicepresident en belijdend christen Mike Pence kan daarbij wellicht een grote rol spelen. 


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Hard oordelen om zijn ik te promoten. Dit is niet de weg van God. Geen twijfel mogelijk dat Biden gelovig is, en al zou het zijn dat God een ongelovig iemand kiest om alleen maar de wolf in schaapskleding te onthullen, immers Corus was ook een werktuig van God in de vrijlating van Zijn volk uit Babel.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify