cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2020 door Patrick Goede

Onderzoek: 88% zwarte christenen stemt Biden, 82% procent witte christenen Trump

Een onderzoek onder witte evangelicals en protestantse christenen in Amerika heeft aangetoond dat 82 procent van plan is om op Donald Trump te gaan stemmen. Ondanks zorgen over de manier waarop hij zijn baan uitvoert. Daarentegen geeft 88 procent van zwarte evangelicals en protestantse christenen aan om op Joe Biden te gaan stemmen, dat meldt Christian Today.

Dit is een toename van vijf procent vergeleken met het percentage van hetzelfde onderzoek dat in 2016 voor de verkiezingen werd afgenomen (77 procent). Het onderzoek geeft echter wel aan dat de witte Amerikaanse christenen bezorgd zijn over de manier waarop Trump het land leidt temidden van de coronacrisis en raciale ongelijkheid.

De goedkeuring voor het beleid van de president is dan ook met zes procent afgenomen de afgelopen twee maanden. Maar bedraagt nog altijd 72 procent. Verder denkt 54 procent van de zwarte christenen dat Joe Biden een goede president zal zijn. Slechts 8 procent denkt dat hij het slecht zal doen.

Lees ook: 8 redenen waarom christenen massaal voor Donald Trump kozen


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het was Gods wil dat er maar één kerk zou zijn voor alle volgelingen van Jezus (Johannes 17). Doordat we niet één zijn en van elkaar leren, kunnen we onvoldoende onderscheiden tussen waarheid en menselijke ideeën en biedt de kerk onvoldoende alternatief voor de uitzichtloze denkbeelden van de wereld.