cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christen bidt voor trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2020 door Nienke Alblas

Evangelicals waarschuwen geloofsgenoten met nieuw boek tegen Donald Trump

Evangelicals waarschuwen christelijke stemmers tegen Trump. Dertig schrijvers publiceerden onder leiding van Ron Sider 'The Spiritual Danger of Donald Trump'. De Christian Post ging met Sider in gesprek. "Het boek zegt niet op wie mensen moeten stemmen, maar roept op om op een Bijbelse manier naar de verkiezingen te kijken."

"We willen witte evangelicals vragen om zichzelf de vraag te stellen: 'Past deze persoon (Trump) in het plaatje van Bijbelse normen en waarden?'", aldus de redacteur. "We vertellen aan niemand wat ze moeten doen of op wie ze moeten stemmen, maar roepen christenen op om in gebed hun stem te heroverwegen. Het boek zal veel mensen kwaad maken, alleen al door de titel. Toch daag ik iedereen uit om het te lezen en zelf te beslissen of de punten die gemaakt worden waar zijn."

"Een van de bekende thema's in de Bijbel en de politiek is de aandacht voor armen. God ziet naar hen om, maar het lijkt niet terug te komen in het beleid van Trump." Door het Amerikaanse politieke systeem kunnen Amerikanen kiezen uit twee partijen om op te stemmen. Veel conservatieve Amerikanen stemden in 2016 op Trump als 'de beste van twee kwaden'. Het is volgens Sider belangrijk dat je niet één punt op de politieke agenda de overhand laat hebben. Men moet zich volgens hem afvragen: 'Wat is er belangrijk voor God?'

De redacteur van het controversiële boek stelt Amerikaanse christenen verantwoordelijk voor het toenemende negatieve beeld van christenen in het land. "Door de associatie van witte, Amerikaanse evangelicals met de daden van Trump, vrees ik dat het imago van christenen verder achteruit zal gaan. De houding naar christenen zal blijven verslechteren tenzij zij opstaan en zeggen: 'Dit gedrag accepteren wij niet.'"


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Dertig christelijke schrijvers die alle geestelijke inzicht missen?

Wat een oordeel! Matth7:2 met het oordeel waarmee gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden.

Je mag best kritisch zijn op een boek of op het gedrag van een persoon, maar pas op dat je niet veroordeelt.

Sommige commentaren hier op de site maken mij bezorgd over het navolgen van Jezus.