cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cobi Fontijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 november 2022 door Patrick Simons

Cobi (73) is christen, biseksueel en leeft celibatair: "Onze groep wordt in de kerk onzichtbaar gemaakt"

Een leven lang worstelt Cobi Fontijn al met haar biseksualiteit. Ze koos bewust voor een celibatair leven en ziet met lede ogen aan hoe juist die groep binnen het christendom en de kerk onzichtbaar wordt gemaakt. Daarom komt ze tegenover Cvandaag met haar verhaal naar buiten: "We weten op geen stukken na hoeveel christenen met hun homo- of biseksualiteit hebben gekozen voor een celibatair leven. Wat zou het geweldig zijn als die allemaal uit de kast komen en getuigen zouden zijn!"

73 jaar is ze inmiddels, maar het moment dat een psychiater tegen haar vertelde dat ze waarschijnlijk lesbisch is, kan Cobi nog altijd als de dag van gisteren herinneren. "Dat veroorzaakte bij mij een soort van aardverschuiving. Ik kwam uit een milieu waar dit zeer zwaar beladen was, vervloekt zelfs. Na die mededeling zocht ik troost en steun bij mijn moeder, maar die reageerde in haar onmacht: 'O, vreselijk. Dan ben je ons kind niet meer.' Daar kon ik het mee doen en vervolgens werd de hele zaak thuis doodgezwegen."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht vraagt Coby meer aandacht voor hen die celibatair leven omdat zij weten dat homoseksuele praxis zonde is, en ziet zij het goed dat o.a. de EO uitverkoop aan het houden is. Inderdaad is homofilie/lesbisch zijn op zichzelf geen zonde maar een gebrokenheid (geen geaardheid) als gevolg van de zondeval.

Heel mooi dat zij zegt: “En ik ben van mening dat het christen zijn je iets mag kosten. Het heeft God alles gekost, het heeft de Heere Jezus Zijn leven gekost. Zou het mij dan niets mogen kosten?"