cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Geja van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

31 maart 2020 door Nienke Alblas

Geja stortte in na de coming-out van haar zoon: "Ik ging een jaar lang niet naar de kerk"

Toen de zoon van Geja van Reenen uit de kast kwam reageerde zij met de woorden: "Ik zal altijd van je houden." Dit werd ook de titel van het boek dat zij schreef over het hoe haar zoon uit de kast kwam, haar persoonlijke proces als moeder en de reactie van de kerk. De titel heeft sinds het schrijven van het boek een diepere betekenis gekregen. Het is niet alleen de liefdesverklaring van de moeder aan haar zoon, maar ook van God aan de mens en van Geja aan kerk.

Op een ochtend zit Geja met haar zoon op de bank met een kop koffie. Ze hebben haar man net naar het ziekenhuis gebracht voor een kleine operatie. Nadat haar zoon een tijdje met zijn tablet bezig is, geeft hij de tablet aan haar. "Wil je dit lezen?", vraagt hij aan zijn moeder. Op de tablet las Geja een brief met woorden die haar leven zouden veranderen. Ze leest een brief van een zoon die aan zijn ouders vertelt dat hij homo is. Wanneer ze beseft dat de brief aan haarzelf gericht is, reageert ze met de vraag: "Gaat dit over jou?" Geja had niet verwacht dat haar zoon homo zou zijn. Hij had langere tijd een relatie gehad met een meisje. De mogelijkheid dat haar zoon homo kon zijn had Geja in haar hoofd al lang uitgesloten. In de brief gaf hij ook aan dat hij niet zo had willen zijn. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Klik hier om het boek van Geja te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘Tegen de kerk zou ik willen zeggen: praat niet alleen over homo’s, maar ook met hen.’ Mee eens. Praat met homo’s, die in een seksuele relatie van liefde en trouw leven, praat met homo’s die bewust alleen gaan, en met homo’s in een intieme relatie maar die afzien van het hebben van seks, en praat met homo’s, die er wisselende contacten op na houden. (Wees dan ook open over je eigen seksualiteit) En laten de homo’s – laten wij állen praten met onze AbbaVader, Die in Christus tot ons gekomen is, en Hem vragen: ‘Here, wat wilt U dat ik doen zal?'