cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
herman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Patrick Simons

Herman van Wijngaarden: "Ik ben homo én ik doe homo, alleen tot een bepaalde grens"

Met zijn stichting Hart van Homo's is Herman van Wijngaarden veelvuldig bezig met het helpen, ondersteunen en toerusten van christelijke homoseksuele jongeren. In het boek ‘Om het hart van homo’s – over pastoraat aan homoseksuele jongeren’ vertelt hij uitgebreid over zijn visie op homoseksualiteit en de kerk. Daarbij vertelt hij ook over zijn eigen ervaringen. CIP.nl sprak met hem over single zijn als homo, seksuele onthouding en vriendschap.

Persoonlijk heeft Van Wijngaarden niet veel moeite met single zijn. Hij erkent wel dat dit bij veel homoseksuele christenen een groot probleem is. "Zeker in het begin is dat de grootste zorg van homoseksuele jongeren, altijd alleen blijven. Dat erken ik. Het is heel moeilijk. Ik kan me daarom voorstellen dat je om die reden toch voor een relatie kiest. Ik vraag me echter wel af of het niet mede voorkomt uit het feit dat we in de kerk veel te weinig ruimte geven aan andere vormen van intimiteit. We denken dat de enige vorm van intimiteit is dat je een seksuele relatie aangaat. Alsof er maar één manier is om echte liefde te beleven met iemand en dat is het huwelijk. Ik vraag me af of het anders zou zijn als we meer zouden benadrukken dat je ook intimiteit in een andere relatievorm kunt beleven.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Herman van Wijngaarden
- Drie misverstanden over seks die je wellicht nog nooit gehoord hebt
- Herman van Wijngaarden schrijft open brief aan single homo's: "Men begrijpt ons niet meer en wíl ons niet meer begrijpen"
- Eerlijk gesprek over homoseksualiteit op refoscholen is bijna niet meer mogelijk
- "In het Nieuwe Testament heeft Jezus het meer over geld dan over seksualiteit"
- In de kerk lijkt het huwelijk de enige manier om gelukkig te worden
Meer over Herman van Wijngaarden »

Bestel het boek

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We kunnen met z'n allen praten over gebrokenheid en dat homoseksualiteit niet de bedoeling is. Het is waar... maar van zichzelf zijn hetero's niet beter of minder zondig dan hetero's. Ook in heterorelaties gaat heel veel mis. We moeten allemaal strijden om rein te leven. Maar voor homo's is het perspectief wel anders dan voor hetero's. Dat kan wel een stuk eenzaamheid met zich mee te brengen. Dat hoeven we niet te bagatelliseren. Daarom respect voor alle mensen die hiermee zitten en strijden.... maar ook voor alle andere singles.