cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Frans Senaat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Redactie

Frans senaat debateert over strafbaar stellen 'homogenezingstherapie'

In steeds meer landen staat 'homogenezingstherapie', waarbij mensen pastoraal worden geholpen in het omgaan met hun geaardheid, ter discussie. De Franse Senaat debatteerde afgelopen dinsdag over het verbieden van therapie die gericht is op het veranderen van iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit, meldt CNE News. "Er valt niets te genezen. Iemand die zichzelf is, is geen misdadiger. We kunnen niet proberen om iemands genderidentiteit of geaardheid te veranderen", opende Elisabeth Moreno, de Franse minister van Gelijkheid, het debat. 

Op 5 oktober werd een eerste wetsvoorstel aangenomen in Frankrijk waarin het 'genezen' van homoseksuelen door 'therapeuten' of andere religieuzen strafbaar wordt gesteld. Wanneer iemand schuldig wordt bevonden van het praktiseren van 'homogenezingstherapie' volgt mogelijk een gevangenisstraf tot twee jaar en een boete tot 30.000 euro. Dit kan verhoogd worden naar drie jaar gevangenis en een boete van 45.000 euro wanneer het slachtoffer minderjarig of om andere reden onder een kwetsbare doelgroep valt.

De al ingevoerde wet stond opnieuw ter discussie, omdat er verduidelijking nodig was voor wat er onder de strafbare vorm van 'therapie' zou vallen. Zo is toegevoegd dat het voeren van gesprekken over seksualiteit niet strafbaar zijn "wanneer een medicus iemand uitnodigt voor een gesprek over de vragen die iemand heeft over zijn of haar gender, in relatie tot het verzoek tot een geslachtsveranderende operatie." Deze gesprekken zijn namelijk niet schadelijk, maar juist bedoeld als bescherming en reflectie, in het bijzonder wanneer iemand nog jong is.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"
- Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
Meer over gedragscode homopastoraat »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als men niet weet hoe God de mens bedoeld heeft, komt men tot onjuiste uitspraken als: "Er valt niets te genezen. We kunnen niet proberen om iemands genderidentiteit of geaardheid te veranderen".

Homofilie is geen ziekte of geaardheid maar een geneigdheid die niet bij de mens hoort, en waarvan men verlost kan worden.

Verder is het heel vreemd dat een geslachtsveranderende operatie wel zou zijn toegestaan, terwijl dat desastreus is en tegen Gods heilzame scheppingsorde ingaat.