cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
troonzaal Herodes Machaerus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 december 2020 door Redactie

Archeologen vinden locatie troon van Herodes: hier danste Salomé voor haar stiefvader

In de ruïnes van een groot koninklijk hof 'Machaerus' hebben archeologen in Jordanië de precieze locatie van Herodes' troon gevonden. Zowel de Bijbel als de overgeleverde geschiedenis door Josephus komen overeen met de vondsten. De troon stond tweeduizend jaar geleden voor het hof van meer dan 650 vierkante meter, in een halfronde nis. Dit is de plek waar Salomé danste en waar Johannes de Doper werd onthoofd, schrijft Haaretz over de ontdekking.

Machaerus moet de plek zijn geweest waar prinses Salomé werd gevraagd te dansen op de verjaardag van haar stiefvader. Herodes verheugde zich zo in het optreden van zijn stiefdochter dat hij haar een beloning aanbood. Volgens het evangelie volgde Salomé het advies van haar moeder en koos ze voor het hoofd van Johannes de Doper. Deze gebeurtenissen moeten allemaal plaats hebben gevonden in Machaerus.

Het hof van Herodes werd gebouwd in 90 voor Christus door koning Alexander Jannaeus.  De werkelijke geschiedenis rondom de regeringsperiode van Herodes is grotendeels verloren gegaan. Machaerus laat echter zien dat het een welvarende heerser is geweest. Het imposante gebouw bevindt zich op een klif met een kleine stad eromheen. Het gebouw had uitzicht over de Dode Zee en op heldere dagen moet het tempelgebouw in Jeruzalem zichtbaar zijn geweest voor de koning.

Bekijk de onderstaande video om meer te leren over Machaerus.


Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Dit is een onzinverhaal. Waarom? Lees het commentaar van Jona Lendering: https://grondslagen.net/waar-salome-danste-of-zoiets/