cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Trump bijbel kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Donald Trump zegt lidmaatschap bij kerk op

Van huis uit leerde Donald Trump het geloof kennen in de Presbyterian Church USA (PCUSA). Afgelopen vrijdag maakte de president van de Verenigde Staten van Amerika bekend dat hij zich niet langer schaart onder één dominatie. Trump noemt zichzelf nog steeds christen, maar heeft zich uitgeschreven bij de gereformeerde kerk. Hij verbindt zich niet met een ander kerkgenootschap.

CIP.nl zette 7 geloofsuitspraken van Trump op een rijtje. "Vanaf jongs af aan is mij het belang van geloof en gebed bijgebracht", vertelde de president over zijn geloofsopvoeding. Hij is zijn ouders erg dankbaar voor zijn opvoeding, maar heeft toch besloten zich uit te schrijven bij de PCUSA. De president geeft aan dat hij tijdens de pandemie samen met zijn vrouw Melania regelmatig naar kerkdiensten kijkt van verschillende kerken wereldwijd.

Op de vraag of Trump 'evangelical' is, gaf de president geen antwoord. Echter gaf hij wel aan de zoon van Billy Graham, Franklin Graham, sterk te waarderen. "Deze geweldige mensen houden van de VS en hebben een oprecht verlangen om samen te werken voor de verbetering van alle Amerikanen", aldus Trump.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed zo, want de kerk zijn wij zelf. Iedereen die zijn/haar hart aan Jezus heeft gegeven daar woont de H.Geest. De kerk zoals algemeen bedoeld wordt is een bonk stenen.