cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 oktober 2020 door Redactie

Waarom Anne Vanderziel op Donald Trump gaat stemmen

De Amerikaanse verkiezingen komen steeds dichterbij. Christenen kunnen wel eens een belangrijke rol gaan spelen. Gaan evangelicals net als vier jaar geleden massaal op Donald Trump stemmen? Anne Vanderziel in ieder geval. De NOS sprak met deze christen die geen twijfel kent over haar stem.

“Ik ben een groot voorstander van vrijheid en godsdienstvrijheid’, vertelt de vrouw voor de camera. “Want als we godsdienstvrijheid hebben, dan zijn de mensen die niet gelovig zijn ook vrij. We hebben een hele antichristelijke beweging in Amerika. Alles wat met God te maken heeft, willen ze verwijderen uit de politiek en ons land. Die groep wil niet dat wij onze overtuigingen mee de politiek in nemen. Maar ondertussen nemen ze juist zelf hun overtuigingen mee de politiek in.”

Vanderziel vertelt dat ze recent nog bij een rally is geweest die speciaal voor christenen was georganiseerd. “Veel christenen zijn Trump dankbaar dat hij zo uitgesproken is. Hij zorgt ervoor dat wij de godsdienstvrijheid, die we altijd hebben gehad, ook kunnen behouden in dit land.” Toch kent ze naar eigen zeggen veel christenen die juist niet op Trump gaan stemmen omdat ze niet van zijn stijl houden.

Zelf gaat ze echter wel op de huidige president stemmen: “Hij bekommerde zich over onze grenzen, hij zorgde voor onze strijdkrachten en hij heeft ons als christenen het gevoel gegeven dat we onze christelijke vrijheid terug hebben.”

Bekijk hier het hele interview.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen