cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tony Evans
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 september 2020 door Nienke Alblas

'Koninklijk' stemadvies voor Amerikaanse christenen in prekenserie Tony Evans

Volgens Tony Evans is er geen scheiding tussen kerk en staat, maar heeft God wel degelijk iets te zeggen over hoe christenen moeten stemmen. Afgelopen zondag startte de voorganger van de Texaanse gemeente Oak Cliff Bible Fellowship een prekenserie met de titel Kingdom Voting, ofwel 'Koninklijk Stemmen'. Op 4 november gaan Amerikanen naar de stembus in verband met de presidentsverkiezingen. Verandering in de cultuur en maatschappij begint volgens Evans bij christenen, meldt de Christian Post.

De invloedrijke evangelical spreekt over de kerk en de cultuur in zijn eerste preek van de serie in de aanloop naar de verkiezingen. Hij begint met een nuance. Volgens Evans kan stemmen iets 'giftigs' zijn. In plaats van eenheid, brengt het verdeeldheid en volgens de voorganger doet de kerk hier net zo goed aan mee als niet-gelovigen.

Maar hoe moet een christen precies stemmen? "Tot de kerk het goed doet, kan de maatschappij het niet goed doen", benadrukt Evans. Volgens hem moeten christenen hun focus houden op het bouwen van Gods Koninkrijk en de instructies hiervoor vinden we in de Bijbel. Hij waarschuwt voor christenen die andere boeken erbij halen of slechts een deel van de Bijbel erkennen. "We kunnen niet het volledige advies van God negeren."

"Koninklijk stemmen is de kans en verantwoordelijkheid van toegewijde christenen om met Gods heerschappij uit te breiden in de maatschappij en regering", aldus Evans. "Hoe verder God van ons leven, kerk en maatschappij afstaat, hoe chaotischer deze facetten worden."

Volgens de voorganger moeten mensen God eerst in hun persoonlijke leven betrekken. "Gods politieke voorkeur gaat uit naar een onafhankelijk Koninkrijk", besluit Evans zijn betoog. "God staat niet aan onze kant, omdat we zeggen christenen te zijn. We moeten als christenen onafhankelijk keuzes maken voor zijn Koninkrijk." Deze manier van heerschappij zal volgens de voorganger het land beïnvloeden.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen